CRVENO-BELI LAKO SLAVILI U SUBOTICI: Mijatovićev het-trik u ubedljivoj pobedi Zvezde!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti Spartak iz Subotice sa 4:1 u meču 19. kola Super lige Srbije.

Najzaslužniji za trijumf crveno-belih bio je mladi napadač Jovan Mijatović koji je postigao het-trik za akutelnog prvaka Srbije.

 


Tako će Zvezda u predstojeći „večiti“ derbi 20. decembra protiv Partizana na stadionu „JNA“ ući sa liderske pozicije na tabeli.

Bolji su bili crveno-beli u prvih deset minuta. Imao je napadač gostiju Šerif Endiaj odličnu priliku da dovede svoj tim do vođstva u osmom minutu, ali je njegov udarac glavom posle centaršuta Kataija sa desne strane, bio dovoljan samo da se uzdrma prečka.

Nakon što su imali sreće da ne prime gol zaigrali su bolje igrači trenera Nenada Lalatovića i stvorili prvu priliku preko Tošeskog deset minuta kasnije, ali je Glazer bez problema zaustavio njegov pokušaj sa distance.

U narednim minutima Subotičani su se „spustili“ u blok, a Zvezda sve više pritiskala, što joj se i isplatilo u 26. minutu kada su omladinci crveno-belih Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović iskreirali vodeći pogodak za ekipu Baraka Bahara.

Desni bek Nedeljković precizno je centirao levom nogo, a centarfor Mijatović sjajnim udarcem glavom pogodio mrežu Subotičana.

Do kraja prvog dela Spartak je mogao do izjednačenja, ali je pokušaj nekadašnjeg goltera crveno-belih Ognjena Mudrinskog bio neprecizan.

Već na poluvremenu Bahar se odlučio da napravi prvu izmenu. Umesto Nikole Kneževića u igru je ušao Vladimir Lučić.

Fantastičnu priliku da udvostruči prednost Zvezda je imala u 51. minutu kada je Mijatović progirao Kataija, a zicer desetki crveno-belih skinuo je golman Spartaka Vulić i sačuvao svoj tim u igri.

Samo minut kasnije spasa nije bilo za Spartak. Kanga je odlično izveo korner sa desne strane, a Katai ovog puta glavom matirao čuvara mreže domaćih Vulića i duplirao vođstvo Beograđana.

 


Nije prošao ni minut, a Spartak je prepolovio zaostatak. Zaspala je odbrana Zvezde posle auta, lopta je posle dodavanja Luke Bjelovića došla do Andreja Todorskog, koji je bio neometan na desetak metara od gola Glazera i rutinski postigao pogodak.

Nastavili su golovi da se ređaju kao na traci. Kako je Zvezda izvela loptu sa centra, tako je ponovo zatresla mrežu Subotičana. Hvang je asistirao Mijatoviću, a mladi golgeter drugi put danas lopti pronašao put do mreže rivala.

Mogao je Spartak do drugog pogotka u 68. minuta da je Jovan Lukić bio samo malo precizniji nakon što je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca.

Do kraja utakmice domaći su još jednom bili blizu da postignu pogodak. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je Jug Stanojev snažno šutirao, a Glazer odličnom paradom zaustavio njegov udarac.

Fenomenalnu partiju danas Jovan Mijatović je zaokružio het-trikom u poslednjim trenucima utakmice, kada je glavom po treći put zatresao mrežu rivala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRVENO-BELI LAKO SLAVILI U SUBOTICI: Mijatovićev het-trik u ubedljivoj pobedi Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*