BORAC NAMUČIO ZVEZDU: Crveno-beli JEDVA slavili u Čačku!

FOTO: Borac/Duško Radišić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Borca iz Čačka u utakmici 25. kola ABA lige rezultatom 87:82.

Crveno-bele je na ovom meču predvodio Fakundo Kampaco sa 20 poena, Mitrović i Petrušev su imali po 14 poena.

 


Sa druge strane Borac je vodio Hanter Hejl sa 28 poena, Aleksa Novaković je sakupio 15 poena.

Malo sporiji start utakmice kod obe ekipe, celo prvo poluvreme se činilo da Zvezda igra sa „pola gasa“, ali uz takvu igru aktuelni šampion ABA lige je konstantno vodio u dvorani kraj Morave.

Ona se kretala u razmaku do sedam razlike koliko je bilo najviše u prvom periodu utakmice. Crveno-beli su se uglavnom okrenuli igri ispod koša, gde je veliku prednost pravio Luka Mitrović. Nije Zvezdu išao šut spolja u ovoj utakmici, pogađali su ga sporadično, ali nikako u serijama.

Naravno da je dirigent pobede i na ovoj utakmici za Zvezdu bio Fakundo Kampaco koji je na ovom meču izveo 19 slobodnih bacanja i bio precizan 13 puta.

Hranio je loptama Martina i Petruševa koji su sva njegova dodavanja pretvarali u poene.

Borac se trgao u drugom periodu i u jednom momentu uspeo i da povede, momentalno je Duško Ivanović zatražio tajm-aut gde je trgao ekipu i posle je Crvena zvezda napravila seriju od 8:0, da bi na poluvreme iz jedne egal utakmice otišla sa osam poena prednosti – 34:42.

Drugo poluvreme, tačnije treća četvrtina je prošla u znaku Crvene zvezde, koja je dominirala u ovom periodu. Imali su crveno-beli kontrolu igre i dobar protok lopte u napadu. Na to su se nadovezale pogođene trojke Ognjena Dobrića, Mitrović je nastavio da dominira ispod koša i Zvezda je u jednom trenutku čak imala i +18 (72:54).

I kada su se svi nadali da će poslednja četvrtina biti čisto da se uspostavi konačan rezultat, Borac se probudio.

Rastrčali su se domaći, Zvezda je stala u napadu, Fakundo Kampaco je ušao u seriju promašaja sa linije penala, a domaće su predvodili Hejl i Boldvin koji su bili pristuni na obe strane terena.

Uspeo je Borac da posle trojke Novakovića u poslednjem minutu meča smanji na samo tri razlike, ali do preokreta na kraju ipak nisu mogli.

 


Zvezda je tako stigla do nove pobede i ostala u trci da ligaški deo ABA lige završi na prvom mestu.

U sledećoj utakmici crveno-beli će igrati protiv Splita na svom terenu, a pre toga im sledi duel poslednjeg kola Evrolige protiv Fenerbahčea. Sa druge strane, ekipu Borca očekuje veoma bitan duel u Podgorici u borbi za opstanak protiv ekipe Budućnosti.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "BORAC NAMUČIO ZVEZDU: Crveno-beli JEDVA slavili u Čačku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*