CRVENO-BELI SLAVILI U VELIKOM DERBIJU: Mitrović vodio Zvezdu do pobede protiv Budućnosti!

FOTO: KK Crvena zvezda

U derbiju drugog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde su večeras u dvorani “Aleksandar Nikolić“, pred oko četiri hiljade gledalaca savladali podgoričku Budućnost rezultatom 71:63.

Ovo je aktuelnom šampionu druga pobeda u prva dva kola, a Podgoričani sada imaju polovičan učinak.

Tokom prvog poluvremena je izgledalo da Crvena zvezda bez obzira na velike kadrovske probleme i odsustvo Lazića, Vajta, Holinsa i Cirbesa ima kontrolu dešavanja na terenu i da gosti nemaju načina odgovore. Uz odličnu igru u odbrani i znatno bolji procenat šuta u napadu, crveno-beli su uglavnom imali rezultatsku prednost koja je iznosila i jedanaest poena razlike pred kraj druge četvrtine – 37:26. Dejan Davidovac i Ognjen Kuzmić su u prvih 20 minuta predvodili domaći tim, ali nije bilo poena Nikole Ivanovića koji je crveno-bele ovog leta pojačao upravo iz Budućnosti.


Međutim, poslednje sekunde drugog kvartala nagovestile su ono što se dešavalo u većem delu treće deonice. Podgorički tim počinje da se budi, do poluvremena je smanjio na 37:29, ali se tu nije zaustavio.

Zvezda je na startu treće četvrtine počela da pravi greške u napadu, bila sve nesigurnija, a kod gostiju se uz Vilija Rida razigrao i “Di Džej“ Sili, pa računajući i finiš druge četvrtine košarkaški Budućnosti su napravili seriju 14:0 za vođstvo od 40:37.

Duže od četiri minuta Zvezda nije postigla nijedan poen u trećoj četvrtini, Luka Mitrović je tu seriju gostiju konačno prekinuo i sa četiri vezana poena vratio je prednost na stranu crveno-belih – 41:40.

Potom se u ekipi Budućnosti napadački istakao Vladimir Micov, pa gosti ponovo ulaze u seriju, za vođstvo od 46:41.

Luka Mitrović je i dalje bio jedini koji je Zvezdi donosio poene u trećem kvartalu, sa linije penala je smanjio na 46:43. Osećala se sve veća nervoza u ekipi Crvene zvezde, posebno kod Nikole Kalinića koga u tim trenucima šut uopšte nije služio, ni za dva, a ni za tri poena.

Ali, Luka Mitrović se razigrao, postigao je svih osam Zvezdinih poena u trećoj četvrtini, potom je poentirao i na startu poslednje deonice i konačno “probudio“ i Kalinića koji vraća prednost Zvezdi za 51:47 na semaforu.

Ono što se Zvezdi dešavalo u trećoj, Budućnost je doživela na startu četvrte četvrtine, ispala je iz napadačkog ritma, dugo je bila bez poena, što je Zvezda, nošena podrškom sa tribina umela da iskoristi. Volters potom pogađa trojku za “plus sedam“ – 54:47 i stvari na terenu su se vratile na ono što smo gledali u većem delu prvog poluvremena. Zvezda je napravila seriju 13:0 od početka poslednje deonice što se ispostavilo i kao ključno za ishod večerašnjeg derbija.

Sili i Micov su potom ponovo počeli da pogađaju za goste, ali Zvezda je već otišla na dvocifrenu prednost i do kraja je rutinski obavila posao.

Luka Mitrović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena i sedam skokova, Kuzmić je upisao 13 poena i šest skokova, baš kao i Nikola Kalinić. Bivši plej Budućnosti Nikola Ivanović nije imao šutersko veče protiv doskorašnjih saigrača. Ništa nije pogodio, promašio je šest trojki i jedan šut za dva poena.

Kod gostiju Sili 19 poena, Rid 15, a Micov je upisao 11 poena.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI SLAVILI U VELIKOM DERBIJU: Mitrović vodio Zvezdu do pobede protiv Budućnosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*