ZVEZDA NE MOŽE BEZ MUČENJA: Bledi crveno-beli slavili u Kruševcu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja poteru za vodećim Partizanom. Aktuelni šampion je danas gostovao u Kruševcu, gde je u okviru 17. kola Superlige savladao domaći Napredak sa 1:0 i tako smanjio zaostatak za liderom na tabeli na tri boda razlike.

Uvodni minuti meča najavili su zanimljivu borbu večeras u Kruševcu. Zvezda je prvu priliku imala već u prvom minutu kada se stvorila velika gužva pred golom Napretka, ali su domaći nekako uspeli da izbiju loptu u polje. Zatim su Kruševljani na drugoj strani izveli odličnu akciju, Zličić je sa leve strane na kraju poslao loptu za Ljubomirca na ivicu peterca, ali nedovoljno precizno, pa je izostao završni udarac.

 


Već u osmom minutu meča nova prilika za Crvenu zvezdu i vođstvo aktuelnog šampiona. Najpre je Hvang pomalo nerezonski šutirao sa preko 30 metara, domaći su odbili tu loptu, ali samo do Mijatovića koji je glavom spušta za Olajinku, a ovaj volej-udarcem sa nekih 8-9 metara šalje loptu u desni ugao gola domaćih – 0:1.

Usledio je zatim mirniji period igre, Zvezda je kontrolisala igru i rezultat, ali nije bila previše opasna da svoju prednost i uveća.

U finišu prvog dela igre Kruševljani su se ponovo probudili, izveli su još dve obećavajuće akcije, sve su dobro uradili osim završnih udaraca koji su završavali iznad prečke Glazerovog gola.

Tek u 62. minutu Zvezda upućuje novi šut u okvir gola Napretka, još od Olajinkinog pogotka. Učinio je to Hvang sa oko 17 metara, gađao je donji desni ugao, ali je golman Bajić dobro intervenisao. 

Dva minuta kasnije, opasna kontra gostiju kada je Kraso poslao dugu loptu za Bukarija koji stiže do kaznenog prostora, ali u poslednjem trenutku Vukajlović i Đorđe Jovanović zajedničkim snagama uspevaju da zaustave brzonogog fudbalera Zvezde.

 


Još bolju priliku, stopostotnu, Bukari je imao u 73. minutu kada se lepo oslobodio dvojice protivničkih igrača, izbio oči u oči sa golmanom Bajićem, ali nije uspeo da ga savlada. Slično kao u Bernu pre nekoliko dana…

Novu priliku za Zvezdu imao je i Hvang u 81. minutu kada je odlično šutirao u donji levi ugao, ali je golman Bajić još jednom odlično intervenisao i produžio rezultatsku neizvesnost.

Ove promašaje je umalo kaznio Lazar Zličić u nadoknadi vremena, kada je sa oko 17 metara gađao gornji levi ugao, ali je lopta prohujala iznad prečke.

U poslednjim sekundama utakmice nova kontra Zvezde, ali je Hvang suviše oklevao po ulasku u kazneni prostor i domaći igrači su stigli da se vrate i spreče ga da šutira ili asistira nekom od saigrača.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA NE MOŽE BEZ MUČENJA: Bledi crveno-beli slavili u Kruševcu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*