U EGAL MEČU ZVEZDA IPAK BOLJA: Crveno-beli slavili u meču Lige šampiona

FOTO: VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Jadrana iz Splita rezultatom 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3) u meču četvrtog kola grupe C Lige šampiona.
Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Draško Gogov, Marko Radović, Dušan Vasić i Ivan Basara sa po dva gola.

 


U ekipi Jadrana najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa pet golova.
Zvezda je predvođena Mišovićem odlično počela, golovima Bursaća iz daljine i Semana sa Igračem više. Moglo je i ubedljivije da je Vasić iskoristio zicer. Zatim su Splićani došli do daha. Harkov prvo sa igračem više i zatim iz peterca za 2:2. Prednost je domaćinu doneo Subotić takođe iz peterca pošto je u kontri zaustavljen Vasić.
Pola druge četvrtine je bilo u znaku odbrana, bez pravih prilika. Radović se prvi put upisao sa igračem više za 4:2. Vrlo brzo, za 40 sekundi Splićani su se vratili trećim golom Harkova i preciznim udarcem Fatovića. Seriju su gosti nastavili sa igračem više preko Marinić-Kragića za prvo vođstvo. Ipak, Zvezda je na veliki odmor otišla sa 6:5 zahvaljujući golovima Gogova, prvo iz peterca a zatim i sa igračem više 17 sekundi pre sirene.
Punih pet minuta su Splićani dominirali u trećem delu. Odbranom su uspavali domaćina a u napadu su novom serijom 3:0 stekli prvi put prednost od dva fola 8:6. Bio je to znak za buđenje crveno-belih.

 


Za 157 sekundi agilni Vasić iz peterca, zatim precizni šutevi Basare i Markovića za još jednu minimalnu prednost pred poslednji deo 9:8.
I onda gol kakav se retko viđa. Video je golman Anić da mu je kolega Mišović isplivao da spreči kontru i lako ga, sa svog gola lobovao. Zvezda je pre toga bila oštećena za očigledan peterac nad Semanom. Igralo se bez garda, vodili su domaćini 10:9 preko Radovića sada, za razliku od splitskog susreta, preciznog iz peterca, pa su Splićani imali 11:10.
Usledio je još jedan preokret odličnih Basare i Vasića. Imao Jadran dva napada u poslednjem minutu. Konačno je Harkov zaustavljen od strane Mišovića. Vasić je trošio poslednji napad i Jadranu je ostalo devet sekundi da nešto uradi. Dobili su i igrača više ali je udarac Fatovića bio neuspešan.
U narednom kolu Lige šampiona igraju Ferencvaroš i Crvena zvezda, odnosno Jadran iz Splita i Jadran iz Herceg Novog.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*