CRVENO-BELI SLAVILI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Zvezda ubedljiva protiv Novog Pazara!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar u gostima rezultatom 3:1 u okviru 21. kola Superlige Srbije.

 


Crveno-beli su sva tri gola postigli posle prekida, a pogotke su postigli Aleksandar Dragović, Gelor Kanga i Šerif Endiaje.

Zvezda je ovom pobedom, barem privremeno, preuzela lidersku poziciju na tabeli od „večitog“ rivala Partizana, koji svoj duel igra od 16.15 sati protiv IMT-a u Humskoj.

Od samog starta bilo je uzbudljivo u Pazaru. Domaći su prvu priliku imali u drugom minutu kada je Karaklajić šutirao pored gola, da bi gosti uzvratili preko Olajinke.

Zvezda je povela posle samo devet minuta. Danas raspoloženi Kanga odlično je centrirao iz slobodnog udarca, a kapiten crveno-belih Aleksandar Dragović glavom poslao loptu iza leđa nemoćnog čuvara mreže Pazaraca Nikole Mirkovića.

Usledio je period mirnije igre u kojem je je tim Vladana Milojevića imao kontrolu igre, ali su Pazarci znali da priprete iz tranzicije, međutim bez uspeha.

Na novu veliku priliku čekali smo do 35. minuta kada je Kanga ponovo majstorski centrirao prema mladom napadaču Sremčeviću, ovaj glavom šutirao ka golu rivala, ali se istakao Mirković i odbio loptu u korner.

Nakon udarca iz ugla Zvezda nije uputila udarac, ali je nastavila sa napadom po osvojenoj lopti. Ponovo je lopta stigla do Kange, a on centirao. Mirković je loše reagovao i odbio loptu samo do Sremčevića koji ju je glavom odložio do Đige, a njega prema mišljenju sudije Danila Nikolića na nepropisan način.

Ova situacija proveravana je u VAR sobi čak pet minuta, ali je na kraju potvrđena odluka glavnog arbitra, a Kanga bio siguran iz penala i duplirao Zvezdino vođstvo.

Na startu drugog dela trener Pazarac Igor Matić u igru je ubacio Filipa Kneževića i Korejca Đin-Ho Đoa, a posle svega pet minuta igre u nastavku upravo je on mogao da smanji zaostatak domaćina. Šutirao je desno iskosa, a njegov šut odbranio Glazer.

 


Ubrzo je reagovao i Milojević izmenama, a u igru su ušli Šerif Endiaje, Vladimir Lučić i Milan Rodić, umesto Sremčevića, Ivanića i Bukarija.

Pritiskao je domaćin aktuelnog šampiona na startu drugog poluvremena, a Suma imao dobru priliku da postigne pogodak na isteku časa igre, ali je njegov udarac izblokirao Dragović.

Nastavili su plav-beli sa inicijativom, dok se Zvezda odlučila da defanzivnim blokom brani stečenu prednost i tako neutrališe pokušaje domaćih u čemu je uspevala.

Gosti su prvi put u nastavku uputili udarac ka golu Pazaraca tek u 75. minutu kada je svoj šut sa distance oprobao Kanga, ali je bio neprecizan.

Sve je bilo rešeno deset minuta pre kraja kada je Hvang centrirao iz kornera, Điga šutirao ka golu Mirkovića, a Šrif Endiaje skrenuo loptu u mrežu domaćih.

Mogao je rezervista Nikola Knežević dodatno da uveća trijumf Zvezde, ali je njegov udarac tri minuta pre kraja završio pored gola

Be the first to comment on "CRVENO-BELI SLAVILI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Zvezda ubedljiva protiv Novog Pazara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*