CRNO-BELA PETARDA: Partizanovi stranci RAZBILI IMT!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana vratili su se na prvo meto na tabeli, pobedom nad IMT-om u Humskoj od 5:2!

Utakmica je od samog početka bila zanimljiva i sadržajna, a ekipa IMT-a je pokazala da u Humsku nije došla da se brani.

 


Gosti su opasno pretili po bokovima, s jedne strane Lutovac, s druge Glišić i Radočaj, a u sredini su imali sjajnog napadača Miloša Lukovića koji će od leta igrati za Strazbur.

Već u osmom minutu je Luković imao odličnu priliku, posle kiksa nesigurnog Ovusua, ali je kapiten “traktorista“ slabo šutirao po zemlji i golman Jovanović je zaustavio tu loptu.

Prvu pravu priliku za Partizan videli smo u 12. minutu kada je posle odlične akcije Zahida i Stojkovića loota došla do Severine, ali krilni fudbaler crno-belih je iz izgledne pozicije šutirao u golmana Gordića.

Ali, što je propustio tada, Severina je uspeo da realizuje u 24. minutu kada je doveo crno-bele u vođstvo. Ponovo duga lopta u kazneni prostor IMT-a, Severina ju je lepo prihvatio, a onda “zalomio“ dvojicu protivničkih igrača i pogodio suprotni ugao – 1:0.

Ali, baš u tim trenucima se na povredu mišića požalio najbolji srrelac Partizana i Superlige Mateuš Saldanja, koji je par minuta kasnije morao da izađe iz igre, a zamenio ga je Nemanja Nikolić. 

Partizan se zatim povukao, ali je u samom finišu prvog poluvremena uspeo da duplira prednost. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane koji je izveo Zahid, a u petercu gostiju se najbolje snašao debitant u dresu Partizana, mladi štoper Bojan Kovačević koji sa dva-tri metra pogađa mrežu za 2:0.

Činilo se da bi Partizan u nastavku meča mogao da ima lakši posao, ali nije bilo tako.

Tek što je počelo drugo poluvreme, i drugi štoper Partizana, kapiten Svetozar Marković je zatresao mrežu, ali ne protivničku, već sopstvenu.

Akcija IMT-a tekla je po desnoj strani, Radočaj je uputio udarac, lopta je pogodila Markovoića i završila u Jovanovićevoj mreži – 2:1 za Partizan od 49. minuta meča.

IMT je bio sve opasniji, posle postignutog gola imao je još dva opasna napada u narednih nekoliko minuta.

 


Malo je nedostajalo da sredinom drugog poluvremena IMT izjednači u Humskoj, ali umesto 2:2, na semaforu je stajalo 3:1.

Mnogo sreće bilo je za Partizan u 64. minutu meča, kada je posle greške Kovačeviča lopta došla do Miloša Lukovića, a budući fudbaler Strazbura sa nekih 17 metara, iskosa sa leve strane pogađa prečku Partizanovog gola. Usledila je kontra crno-belih u kojoj je Kastiljo uputio udarac, a lopta je pogodila Lambulića u ruku.

Sudija Stojanović najpre nije reagovao, ali tek kada su na drugoj strani gosti iznudili korner, dobio je poziv iz VAR sobe, pogledao snimak i – dosudio penal za Partizan.

Sa bele tačke je udarac izveo Gajas Zahid, njegov udarac je nakratko zaustavio golman Gordić, ali je samo iz jednog ugla lopta otišla u suprotni, levi – 3:1 za Partizan.

Od 77. minuta gosti ostaju i sa igračem manje na terenu, kada je zapaženi Radočaj preoštro startovao na Svetozaru Markoviću i dobio drugi žuti karton.

Ali, ni tada Partizan nije mogao mirno da privede meč kraju.

Igrao se 80. minut meča, kada je IMT izveo novi opasan napad, ubačena je bila lopta sa leve strane, Filipović je faulirao Nikolu Terzića i za sudiju stojanovića ovoga puta nije bilo dileme – penal za IMT.

Precizno ga je izveo Miloš Luković, iako je Jovanović zakačio tu loptu – IMT je smanjio na 3:2!

Ali, Denil Kastiljo na debiju pokazuje da će biti veliko pojačanje za Partizan!

Ne samo što je iznudio penal, on je u 87. minutu postigao i prvi gol za Partizan, kada je realizovao lepu akciju Goha i Nikolića, Izbio je sam ispred Gordića i rutinski ga savladao za 4:2!

Šlag na tortu bio je i pogodak trećeg Partizanovog debitanta, Jung-džun Goha, koji je na asistenciju maestralnog Gajasa Zahida izbio oči u oči sa Gordićem i postavio konanih 5:2!

Be the first to comment on "CRNO-BELA PETARDA: Partizanovi stranci RAZBILI IMT!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*