NOVA DVA PENALA I NOVA POBEDA ZVEZDE: Crveno-beli slavili na teškom gostovanju!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC u Bačkoj Topoli sa 1:3 (0:1) u duelu 23. kola Super lige Srbije.

Prva ozbiljna situacija došla je u 8. minutu kada je Crvena zvezda odradila odličan posao u presingu. Hvang je na nekih dvadesetak metara od gola TSC uspeo da oduzme loptu nesigurnom Vuliću, doturio ju je Kangi kojem se otvorio prostor za udarac, što on uvek koristi. Bomba Gabonca završila je na prečki gola Veljka Ilića.

 


Dosta nesigurnosti u pas igri ekipe Žarka Lazetića dovodilo je do čestih grešaka i to svakako u određenoj meri destabilizuje tim. Posebno je to izraženo u ekipama poput TSC koja voli da gradi igru postepeno kroz linije.

Jedini iole opasan napad, TSC je imao u 21. minutu kada je šutirao Miloš Vulić van kaznenog prostora, ali nije to bilo nešto što je ugrozilo Omrija Glazera, niti je išlo u okvir gola.

Najbliže golu od prečke Kange, Crvena zvezda je bila u 25. minutu. Tada je Mijailović sa desne strane pronašao  Šerifa Endiaja čiji udarac glavom brani Ilić.

Tada se dešava jedna od najgorih mogućih situacija za Vladana Milojevića – povreda Aleksandra Dragovića. Kapiten Crvene zvezde se u jednom kraćem doskoku požalio na bol u desnom listu i nije mogao da nastavi meč. To je bio svakako najsadržajniji period prvog dela jer je u još jednom dobrom presingu na poslednju liniju TSC, Zvezda došla nadomak gola preko Kange.

Vulić je bio u duelu sa „osmicom“ gostiju i to je bio detalj koji je obeležio prvo poluvreme. Dugo se većalo, prvobitno od arbitara u VAR sobi, a potom i od samog Milana Ilića da li je bilo jedanaesterca ili ne, da bi odluka bila da je Miloš Vulić protivno pravilima rukom sklonio loptu. Njegova ruka je proklizala, sve vreme je išla ka lopti i pomerila istu, pa je Ilić pokazao na belu tačku. Gelor Kanga je preuzeo odgovornost i pogodio za 0:1 u 35. minutu. Bio je to čak četvrti penal za Zvezdu na četvrtoj utakmici u drugom delu sezone. Kangin treći gol.

Slaba tačka TSC na ovom duelu definitivno je iznošenje lopte i nemogućnost pronalaska rešenja pri presingu rivala. Zvezda je to uočila i bila zaista superiorna u želji da takav stav zadrže čitav meč. Tako su u 52. minutu došli nadomak dupliranja prednosti kada je Ivanić presekao loše dodavanje Ifeta Đakovca, ali Šerif Endiaj nije razumeo ideju „četvorke“ gostiju da mu prepusti završnicu.

Kazna za takvu propuštenu šansu, mogla je da dođe u 60. minutu kada je Saša Jovanović pobegao Urošu Spajiću i šutirao, ali Omri Glazer još jednom na mestu. No, usledio je korner posle kojeg domaći poravnavaju posle odličnog skoka Miloša Pantovića i njegovog šestog prvenstvenog gola. Radovao se nekadašnji đak Crvene zvezde, vrlo bitan gol za njega.

Ali, to slavlje nije dugo potrajalo pošto je na centaršut Gelora Kange sa levog krila, Osman Bukari natrčao i pogodio samo minut kasnije. „Zakuvalo“ se na severu zemlje nakon ta dva gola. Odlične prilike propuštali su domaći preko Milosavljevića i Saše Jovanovića. Posebno se ističe polu-volej najboljeg igrača SLS iz prošle sezone, ali maestralnu odbranu imao je Omri Glazer.

 


Odbranu, koja je možda i odlučila utakmicu, jer je Crvena zvezda u 84. minutu došla do trećeg gola preko još jednog penala, s tim da je ovog puta In-beom Hvang bio realizator. Jedanaesterac je skrivio Goran Antonić, a arbitar Ilić procenio je da je štoper TSC sa dve ruke odgurnuo Pitera Olajinku. Intenzitet i pravi ugao snimka nismo videli putem usporenih snimaka.

Loša vest za Zvezdu stigla je do kraja duela kada je i Uroš Spajić zbog povrede napustio teren, ali bodovi putuju u Beograd.

Be the first to comment on "NOVA DVA PENALA I NOVA POBEDA ZVEZDE: Crveno-beli slavili na teškom gostovanju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*