CRVENO-BELI U POLUFINALU: Dva penala, crveni i ubedljiva pobeda Zvezde!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su savladali TSC iz Bačke Topole na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:0 (1:0).

Zvezda je bila dominantniji tim tokom najvećeg dela susreta, konkretniji u završnici i izabranici Dejana Stankovića hitaju ka odbrani trofeja.

Sve je počelo grubim startom Bertalana Bočkaja nad Gelorom Kangom usled kojeg je gabonski vezista morao da napusti igru. U pitanju je bio zglob, a stepen povrede će biti naknadno poznat. Lazar Lukić je pokazao žuti karton mađarskom fudbaleru.


Samo nekoliko trenutaka kasnije, nova situacija za podizanje temperature na najvećem srpskom stadionu. Penal koji je skrivio Saša Tomanović nad Ohijem u gol je pretvorio Aleksandar Katai. Isprva je delovalo da kontakta nije bilo, ali je fotografija iz najboljeg ugla do koje je došla naša redakcija pokazala da je Tomanović ipak sapleo Ohija.

Nije se predavala ekipa Žarka Lazetića, dok je Crvena zvezda najbolju šansu u nastavku imala preko Kataija kada mu je asistirao Milan Borjan dugom loptom. U drugom poluvremenu ušli su na teren El Fardu Ben i Milan Pavkov i imali glavni doprinos u, na kraju, ubedljivom trijumfu šampiona zemlje.

U 56. minutu Ifet Đakovac je prekršajem sprečio Milana Pavkova da udarcem završi akciju. Srušio je, ne previše grubim startom, visokog napadača, ali dovoljnim za penal. Lukić je vezisti TSC-a pokazao direktan crveni karton, što nije karakteristično u novijoj eri svetskog fudbala. Start nije bio preoštar, penal je bio, ali evropske sudije imaju instrukcije da u tim situacijama kazne igrača žutim kartonom. Lukić je još jednom dokazao da to nije. No, Ben je tu situaciju pretvorio u 2:0.

Nešto kasnije je imao novu reakciju. Crvenim kartonom kaznio je rezervnog golmana TSC-a Nenada Filipovića zbog određenih komentara i reakcija čuvara mreže gostiju koji je šokiran napustio teren.

Crvena zvezda je do trećeg gola stigla posle lepog pogotka Mirka Ivanića nakon povratne lopte El Fardu Bena, a onda je napadač sa Komora odlično pobegao protivničkim defanzivcima i postavio ubedljivih 4:0.

Tako su poznati svi polufinalni parovi i to su: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Novi Pazar.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI U POLUFINALU: Dva penala, crveni i ubedljiva pobeda Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*