CRVENO-BELI SRUŠILI GRKE: Tri penala i pobeda Zvezde nad Arisom!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Aris sa 2:1 u drugom prijateljskom meču na pripremama u Austriji.

Crveno-beli su tako posle trijumfa nad Gracerom upisali još jednu pobedu, ali ovog puta protiv daleko ozbiljnijeg rivala.

Bolja igra Stankovićevog tima tokom najvećeg dela meča. Nekoliko propuštenih šansi za ovaj period neće smetati, pobeda je upisana, a usput je na terenu bio 21 igrač crveno-belih. Čitav duel odigrao je jedino Zoran Popović.


Tri situacije imala je Crvena zvezda u prvih 15 minuta igre. Posle samo desetak sekundi, Mirko Ivanić je došao u izglednu poziciju da testira Dijaza, ali je gađao preko prečke, a nešto kasnije je Ben probao, no, napravio je prekršaj u napadu. Ubrzo je i Krstović šutirao iz okreta posle slaloma Mirka Ivanića.

Pet minuta kasnije, crnogorski napadač je imao najbolju šansu do tada. Dobio je perfektnu loptu od Kataija u dubinu, istrčao sam na golmana Dijaza, ali Španac je zaustavio njegov udarac. Gađao je kroz noge Kuesti Dijazu, ali nije mu to pošlo za nogom. Prilika u rangu onih koje moraju da se realizuju.

Nije Stanković menjao mnogo tokom poluvremena. Gobeljić je dobio šansu umesto Rodića odmah na startu. Posle 15 minuta u nastavku, Ben je izveo prekid, pravo u srce šesnaesterca, a Srđan Babić glavom matirao Dijaza. Prvenac Babića po povratku iz Familikaa, uradio je to u stilu Nemanje Milunovića koji je nebrojeno puta bio glavna pretnja protivnika u ovakvim situacijama prethodnih sezona.

Na 25 minuta do kraja, Stanković je napravio drastičnije promene. Priliku su dobili Bakajoko, Sanogo, Eraković, Degenek, Falko, Srnić, Gavrić, Kanga i Pavkov. Aksel Bakajoko imao je ulogu desnog beka. Nepuna tri minuta na terenu proveo je Falko kada je mogao da duplira prednost šampiona Srbije, ali je za nijansu bio neprecizan.

U 71. minutu, Aris je imao najbolju šansu, kada Fakundo Bartoljo, potpuno sam pokraj druge stative, nije mogao da skrene loptu u mrežu. Prethodno je bio prekid nakon kojeg je Zoran Popović loše procenio let lopte.

Četiri minuta kasnije, Miloš Degenek je skrivio penal, odgovornost je preuzeo dobro poznati Mateo Garsija, ali je promašio čitav gol što je izazvalo aplauze navijača Crvene zvezde. Definitivno nije uspeo da dokaže bivšem klubu da eventualno greše što mu nisu pružili veću šansu. Međutim, već u narednom napadu je Sanogo načinio penal nad Da Silvom, koji je Bertoljo pretvorio u izjednačenje. Ali, sledeći napad Crvene zvezde, pogađate – bio je penal! Bakajoko ga je iznudio u prodoru, a Kanga vratio vođstvo svom timu.

Do kraja se rezultat nije menjao, te je Crvena zvezda zabeležila i drugu pobedu na dve uvodne kontrolne utakmice u Austriji.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI SRUŠILI GRKE: Tri penala i pobeda Zvezde nad Arisom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*