KATAI SPASAO BLEDU ZVEZDU: Crveno-beli jedva pobedili NAJGORI tim Superlige Srbije!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici rezultatom 2:0 u okviru 29. kola Superlige Srbije.

Puleni Vladana Milojevića ostvarili su pobedu na teži način nego što se očekivalo, a otpor žilavih Surduličana slomio je rezervista Aleksandar Katai posle sjajne akcije u drugom poluvremenu.

 


Od samog početka meča jasno je bilo opredeljenje domaćina da se fokusira na defanzivu, u čemu su i uspeli tokom prvih 45 minuta pošto aktuelni šampion Srbije nije postigao gol.

Gosti iz Beograda prvi su zapretili preko Hvana koji je šutirao sa distance, da bi nedugo zatim na drugoj strani Anđelković propustio pravi zicer kada je posle velike greške Glazera šutirao u Izraelca iz neposredne blizine.

Zvezda je uzvratila preko danas živahnog Olajinke čiji je udarac glavom posle kornera Kange sredinom prvog poluvremena uspeo da odbrani Ranđelović i tako sačuva svoju mrežu, a vredan pomena je i udarac Hajdarevića ka golu gostiju koji je ipak završio daleko.

Osim pokušaja Endiajea koji je izblokirao Kadijevića, ostatak vremena „crveno-beli“ nisu uspevali da pronađu način da ozbiljnije ugroze gol Radnika, pa je domaćin zadovoljniji otišao na odmor.

Vladan Milojević je reagovao na poluvremenu kada je Stamenića zamenio Aleksandar Katai koji je na kraju i pogurao svoj tim ka trijumfu.

Radnik je imao novu veliku šansu posle greške Đige, ali se posle udarca Hajdarevića ponovo istakao Glazer koji je intervencijom loptu odbio u korner.

Naređale su se zatim dve šanse za goste iz Beograda, Hvang je unutar kaznenog prostora šutirao preko gola, a nakon toga je i Katai pogodio stativu.

To kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 76. minutu kada je Zvezda odradila sjajnu akciju koja je rezultovala golom.

Hang je uposlio Krasoa koji je iz prve uposlio Aleksandra Kataija, a Zvezdina „desetka“ je takođe iz prvog dodira savladala do tada odličnog Ranđelovića.

Katai je odličnu partiju „začinio“ drugim pogotkom u 88. minutu kada je glavom pogodio posle centaršuta Mijailovića.

Zvezda je današnjim trijumfom i zvanično potvrdila prvu poziciju pred plejof Super lige Srbije i imaće prednost domaćeg terena u duelu sa Partizanom.

 


Sa druge strane, Radnik čeka težak nastavak sezone jer mu je potrebno čudo kako bi izbegao ispadanje i elitnog ranga srpskog fudbala.

Be the first to comment on "KATAI SPASAO BLEDU ZVEZDU: Crveno-beli jedva pobedili NAJGORI tim Superlige Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*