SPLIT ŽESTOKO NAMUČIO ZVEZDU: Crveno-beli u poslednjoj četvrtini slomili otpor Hrvata!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split u utakmici 26. kola ABA lige rezultatom 83:74.

Najbolji kod crveno-belih je bio Filip Petrušev sa 25 poena, Nemanja Nedović je imao 15, dok je Fakundo Kampaco dodao 9.

 


U redovima Splita, koji se lepo predstavio u Beogradu, najefikasniji je bio Šenon Šorter sa 21 poenom, Saliven je upisao 18, dok je Nelson dodao 13.

Utakmica je počela onako kako su želeli svi oni kojima je crveno-bela boja na srcu. Zvezda je dominirala na startu meča i posle samo sedam minuta košarke već imala dvocifrenu prednost (18:7).

Ali su tu nastali problemi i do kraja prvog kvartala Split je uspeo da smanji prednost domaćih, da bi posle deset minuta košarke na semaforu hale „Aleksandar Nikolić“ stajalo 23:21 za domaće.

Drugi period je bio sjajan ako se pogleda iz prizme košarkaša Splita, mnogo problema su zadavali domaćima i u nekoliko navrata su i vodili. Nisu crveno-beli dozvolili da na poluvreme odu u rezultatskom minusu, zato su dodali gas, malo zategli odbranu i na veliki odmor otišli sa +3 – 39:36.

Početak treće četvrtine obeležio je povratak na parket Zvezdinog kapitena Branka Lazića koji se posle duže pauze stavio na raspolaganje Dušku Ivanoviću. Crveno-beli su do prvih poena u drugom poluvremenu došli preko Dobrića koji je pogodio uz dodatno slobodno bacanje, ali je u narednom napadu trojkom uzvratio Saliven i nije dozvolio favoritu da se odlepi (42:41).

Split je ponovo poveo u Beogradu trojkom Tišme (46:44), ali je Zvezdi egal vratio sjajni Petrušev. U narednih par minuta igralo se u rezultatskom egalu, a domaći su u nekoliko navrata ima tri poena viška, ali su gosti iz Dalmacije uvek imali odgovor na drugoj strani. Tek je trojkom Nedovića Zvezda stekla opipljivijih + 6 (61:55) u finišu treće deonice. Ipak su gosti ponovo pronašli način da uhvate priključak, ovoga puta preko Nelsona, te je pred poslednju četvrtinu Zvezda imala samo dva poena viška (63:61).

 


Nastavio je raspoloženi Nedović da probija odbranu Splićana i na startu četvrte četvrtine i uz večeras najboljeg igrača na utakmici, Petruševa, vratio „+6“ svom timu (69:63), da bi trojkom Vildoze i košem Markovića Zvezda vratila maksimalnih „+11“ (74:63), a kada je Ilić zakucao domaći su imali ogromnih 16 poena viška (79:63), kompletirali seriju od 12:0 i rešili pitanje pobednika.

Split je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "SPLIT ŽESTOKO NAMUČIO ZVEZDU: Crveno-beli u poslednjoj četvrtini slomili otpor Hrvata!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*