DEMOLIRANJE HRVATA USRED BEOGRADA: Moćni Partizan PONIZIO Split, ovo se ne PAMTI u ABA ligi!

FOTO: KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana deklasirali su Split u 15. kolu ABA lige.

Crno-beli su hrvatskog velikana deklasirali sa neverovatnih 109:49. Partizan je tako slavio sa +60 i napravio rekordnu pobedu u istoriji ABA lige.

Crno-beli, kojima su zbog korone nedostajali Aleksa Avramović i Nemanja Dangubić, nastavili su da u stopu prate Crvenu zvezdu, koja ima trijumf više.

 


Trijumf Partizana nije ni u jednom momentu dovođen u pitanje, a meč je bio odlučen već u drugoj četvrtini.

Utakmicu je sa sedam poena zaredom počeo Panter, da bi se Split ubrzo probudio i izjednačio rezultat na 12:12.

Od tog momenta sve je išlo na vodenicu crno-belih, koji su novo vođstvo ponovo stekli do kraja prvog kvartala.

Druga deonica bila je pravo malo košarkaško savršenstvo, Partizan je rivalu dozvolio svega pet poena, nakon čega je postalo i jasno da će domaćin pobediti večerašnji duel.

Sve nakon toga bilo je nemilosrdno privođenje posla kraju, do završetka meča Partizan je stigao do magične cifre od 100 poena.

Gregor Glas postigao je 19 poena, uz to je dodao i pet asistencija i tri uhvaćene lopte, Miletić je dao 18 uz 10 asistencija, Panter je dao 14, dvocifreni su bili još i Mur sa 12, dok su Koprivica, Ledej i Madar postigli po 10 poena.

Na drugoj strani, Šorter je postigao 17 poena uz četiri skokova.

Bila je ovo istorijska utakmica u AdmiralBet ABA ligi pošto je Partizan zabeležio najveću pobedu u istoriji regionalnog takmičenja.

Partizan je posle 15 utakmica drugi na tabeli AdmiralBet ABA lige sa učinkom 12-2, dok je Split ostao poslednji sa 2-13.

 


Be the first to comment on "DEMOLIRANJE HRVATA USRED BEOGRADA: Moćni Partizan PONIZIO Split, ovo se ne PAMTI u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*