CRNO-BELI SE RASPALI U POSLEDNJOJ ČETVRTINI: Partizan poražen u Milanu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su protiv Olimpije u Milanu rezultatom 76:62 u okviru 28. kola Evrolige.

Igrači Etorea Mesine možda nisu imali bučniju podršku uprkos tome što se igralo u Mediolanum Forumu, ali zato jesu došli do šestog uzastopnog trijumfa u kontinentalnom takmičenju i druge pobede u međusobnim susretima sa crno-belim nakon što su slavili i u Beogradu.

Uvodna dva minuta su nam dala povoda da naslutimo kako će izgledati susret. Nagledali smo se promašaja na obe strane sve dok Kevin Panter nije uzeo stvari u svoje ruke.


Kapiten Partizana je protiv bivšeg tima postigao uvodnih sedam poena svoje ekipe i bio je najzaslužniji za rano vođstvo od 10:2.

Do kraja uvodnih 10 minuta Partizan je imao i +9 nakon trojke Džejmsa Nanelija, ali se igra u napadu raspala u drugoj deonici.

Partizan je nakon poena Janisa Papapetrua u prvoj polovini drugog kvartala imao sušni period od gotovo puna četiri minuta tokom kojih protivnik pravi seriju 8:0 i stiže do izjednačenja.

Čak su i poveli kada je Bili Beron pogodio prvu trojku u poslednjem minutu prvog poluvremena, a pre toga je promašio svih pet šuteva iz igre. Generalno, oba tima su veoma loše šutirala (Olimpija 3/16 za tri, Partizan 1/6).

Treći kvartal je obeležila rezultatska „klackalica“ nakon što je Dante Egzum trojkom u ranoj fazi doneo novo izjednačenje. Možda je Partizan mogao da iskoristi momentum kada je Ledej realizovao 2+1 za 38:41, ali nije.


Većim delom su se dva tima sa linije za slobodna bacanja smenjivala u vođstvu, a možda i presudni momenat meča se dogodio u poslednjim sekundama treće deonice kada je Šabaz Nejpir pogodio trojku za 49:46.

Kao da je taj koš nekadašnjeg NBA košarkaša u potpunosti promenio odnos snaga na terenu.

Od tog trenutka kreće serija Olimpije 15:0 kojom je i odlučen krajnji ishod ovog susreta.

Olimpija je od tima koji je do poslednjeg kvartala imao najveću prednost od tri poena stigao do ogromnih 14. Egzum je prekinuo post crno-belih od četiri minuta bez koša sa linije za slobodna bacanja i potom trojkom vratio zaostatak na jednocifren.

Učinilo se tada da bi Partizan možda i mogao da se vrati u meč, ali je svaku nadu ubrzo ugasio Bili Beron jednom od nekoliko trojki i generalno poena koje su domaći igrači postigli uz zvuk sirene.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI SE RASPALI U POSLEDNJOJ ČETVRTINI: Partizan poražen u Milanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*