PARTIZAN SE RASPAO U POSLEDNJOJ DEONICI: Crno-beli greškama otišli u poraz, Barselona ubedljiva na kraju!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Barseloni rezultatom 94:76 u okviru 29. kola Evrolige.

Crno-beli sada imaju skor od 13 pobeda i 16 poraza, dok je Barselona na 19 trijumfa i deset neuspeha.

 


Parni valjak je posle novog poraza došao u situaciju da će do kraja regularnog dela moći da se bori samo za desetu poziciju, pošto za osmim mestom zaostaje čak tri pobede.

Izabranici Željka Obradovića dobro su otvorili meč. Aleksa Avramović je bio sjajan, a Partizan je posle nešto više od dva minuta igre imao 6:0.

Održavao je prednost gostujući tim, Barsa je potom izašla iz bonusa. Sve je išlo na ruku crno-belima, ali je odbrana zakazala i domaćin je ekspresno preokrenuo rezultat u svoju koristi.

Riki Rubio je ušao u igru i napravio dodatne probleme Partizanu, pa je Barselona posle uvodnih deset minuta vodila rezultatom 29:24.

Otišao je domaćin na +8 na startu drugog perioda, ali je sjajni Avramović pogurao Partizan i približio ga na -4. Aleks Abrines je nešto kasnije trojkom doneo maksimalnih +9 domaćinu, ali se ponovo pojavio sjajni Čačanin.

Parni valjak je ušao u seriju, trojku je ubacio i Danilo Anđušić, a posle poena Alena Smailagića sa linije penala bilo je nerešeno.

Uspela je Barselona ponovo da povede, ali je Partizan na krilima Avramovića i Džejmsa Nanelija uspeo u tome da na poluvremenu ima samo -3.

Očajno su crno-beli zaigrali na startu treće deonice. Tri uzastopne trojke je iz levog ugla pogodila Barsa i ubrzo je stigla do maksimalnih +15.

Razgoropadio se tada Zek Ledej, vezao je šest poena i ekspresno vratio Partizan u igru.

Nikolas Laprovitola je ubacio novu trojku, ali je odmah uzvratio sjajni Avramović. Frenk Kaminski i Kevin Panter su svojim poenima vratili Partizan na -6 pred poslednjih deset minuta.

 


Ledej je sjajno pogodio, u svom stilu, za minus 4 odmah na startu poslednjeg perioda. Ipak, to je bilo sve od Partizana na ovom meču.

Ogroman broj grešaka i promašaja skupo je koštala crno-bele, koji su se potpuno raspali. 

Barsina prednost je rasla iz napada u napad, a Partizan je bio bez rešenja. Ništa nije uspeo Parni valjak da promeni, pa je na kraju doživeo ubedljiv poraz.

Laprotivola je predvodio Barsu sa 17 poena, sjajni Vili Ernangomez je dodao 15, a Džabari Parker 15. Nikola Kalinić meč je završio sa devet koševa.

Aleksa Avramović je bio najbolji u Partizanu sa 28 poena, Zek Ledej je dodao 16, a ostali su bili daleko daleko iza.

Be the first to comment on "PARTIZAN SE RASPAO U POSLEDNJOJ DEONICI: Crno-beli greškama otišli u poraz, Barselona ubedljiva na kraju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*