CRNO-BELI SLAVILI U BARU: Partizan vodio čitavu utakmicu, pa strepeo na kraju!

FOTO: KK Mornar/MEDIA pro

Ekipa Partizana je stigla do nove pobede u ABA ligi, ovoga puta protiv Mornara u Baru rezultatom 64:66.

Partizan je krenuo besprekorno u duel, nošen sjajnim Koprivicom koji je bio nerešiva enigma za domaće u „Topolici“.

Očas posla je bilo +14 za goste, briljirao je i Gregor Glas koji je trojkom uspeo da završi posao u prvoj četvrtini.


Crno-beli su imali i seriju od 10:0 kojom su stekli dvocifrenu prednost, par puta su je ispustili do kraja poluvremena, ali je Smailagić preuzimao odgovornost u završnici druge četvrtine i sa pet uzastopnih poena i dobrim odbranama je doneo Partizanu i +15.

Dobra odbrana je krasila Partizan tokom većeg dela ovog meča, ali je napad totalno stao u trećoj četvrtini.

Promašaji su se nizali jedan za drugim, i to ne samo na košu na koji je napadao Partizan, a skoro 4 minuta nismo videli niti jedan poen.

Mornar je uspeo da smanji rezultat na dostižnih 49:41 na ulasku u poslednju deonicu.

Jeremić je pogodio svoju drugu trojku početkom poslednje četvrtine, a Partizan je držao Smailagić, imao je i fantastično zakucavanje. Utisak je da je Mornar sa boljim šutem mogao da stigne i do egal završnice, ali su nastavili da promašuju trojke domaći pa je usledila kazna.

Smailagić je bio taj koji je kontrolisao sve, beležio je skokove u napadu, poene, a na drugoj strani je briljirao Gordić. Ipak, na bliže od 3 poena Mornar nije uspeo da se spusti.

Bekovi Partizana su bili veoma slabi u drugom poluvremenu, ali je zato Smailagić radio sve, pogodio je novu trojku nakon što je odigrao fantastičnu odbranu na Gordiću koji je mogao da smanji na -2. 

Mozli je uspeo da spusti ekipu Mornara na samo 3 poena zaostatka na 35 sekundi do kraja utakmice,  potom je po drugi put na utakmici izblokirao Smailagića, ali je Ledej izrastao u junaka utakmice pošto je uhvatio „ničiju“ loptu i pogodio dva slobodna bacanja za +5 na 14 sekundi do kraja. 

Nemanja Gordić najefikasniji kod domaćina sa 18 poena, Smit je imao 10. Kod pobednika Smailagić 18 poena i 7 skokova, Koprivica je ostao na 14 poena postignutih iz prvog poluvremena, a Ledej je dodao 11 poena i 7 skokova.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI SLAVILI U BARU: Partizan vodio čitavu utakmicu, pa strepeo na kraju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*