CRNO-BELI SE RASPALI U ISTANBULU: Partizan ispustio +17, Fener na kraju ubedljiv!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 91:76 u okviru 20. kola Evrolige.

Crno-beli sada imaju polovičan učinak od deset pobeda i poraza, dok je turski velikan na 12 pobeda i osam neuspeha, pa je pobegao večerašnjem rivalu.

 


Parni valjak je u jednom trenutku u drugoj četvrtini imao +17, ali je ekspresno ispustio prednost, a potom u trećoj i četvrtoj četvrtini potpuno potonuo i ubedljivo izgubio.

Bruno Kaboklo je na čudesan način započeo utakmicu i u prvih pet minuta postigao je tri trojke, ali je Fener preko igre na niskom postao uzvraćao na drugoj strani.

Potom se probudio Kevin Panter, krenuo je da pogađa iz prodora i sa poludistance, a na to se trojkom nadovezao i Džejms Naneli za +9.

Džejlin Smit je potom zamenio Pi Džeja Doužera i igrao je veoma dobro u napadu. Pogodio je jednom uz faul, a potom i tešku trojku, pa je Partizan početkom druge deonice imao ogromnih +17, 36:19.

Tajler Dorsi je u tim trenucima krenuo da pogađa, ubacio je 11 poena crno-belima u drugom periodu, a problem za Partizan je bio i treći faul Kabokla.

Ulazak Uroša Trifunovića umesto očajnog Zeka Ledeja pogurao je Partizan, pošto je mladi košarkaš ubacio pet vezanih poena i igrao dobro u odbrani, pa su crno-beli posle 20 minuta igre vodili rezultatom 48.43.

Partizan je promašivao na startu drugog poluvremena, a Smit je održavao srpski tim u prednosti. Kaminski je svojim poenima odbio nalet domaćina i pogodio za 54:50.

 


Ipak, nakon trojke Nejta Sestine bilo je 55:55, a Željko Obradović je tražio tajm-aut, posle kojeg je trojku ubacio Danilo Anđušić. Ipak, Sestina je uzvratio novom trojkom, ali je Partizan poenima Doužera i Nanelija uspeo da se odlepi na +4.

Niko nije verovao u tim trenucima da će srpski velikan doživeti debakl. Uspeo je Fener da napravi seriju i povede posle 30 minuta sa četiri poena razlike.

Poslednju deonicu Fenerbahče je otvorio sa tri vezane trojke, dve je pogodio Dorsi, a jednu Marko Gudurić za ogromnih 77:64. 

Partizan sve do polovine poslednje deonice nije mogao da poentira, a onda je Naneli prekinuo post koji je trajao više od osam minuta.

Ipak, za sve je bilo kasno, Fener je ubrzo imao i maksimalnih +19, a Partizan je do kraja samo ublažio poraz.

Najefikasniji u Partizanu bio je Panter sa 18 poena, Naneli je dodao 14, Kaboklo 13, a Smit 11.

U Feneru su se istakli Dorsi sa 24 poena, Gudurić sa 15, Sestina sa 14, a dvocifren je bio i Najdžel Hejs-Dejvis sa 12 poena i sedam skokova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRNO-BELI SE RASPALI U ISTANBULU: Partizan ispustio +17, Fener na kraju ubedljiv!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*