CRNO-BELI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Hrabri Partizan ispustio pobedu u Gentu

Fudbaleri Partizana su remizirali protiv Genta u Belgiji rezultatom 1:1 (0:0) u 4. kolu grupe B Lige konferencija.

Meč na „Gelamko“ areni pogurao je Belgijance ka prvom mestu u grupi, a crno-bele najverovatnije poslao na drugu poziciju.

Trenutno Gent ima 10 bodova, a Partizan sedam i malo je verovatno da će u preostale dve runde doći do promene.


O konačnom plasmanu odlučuju najpre bodovi, pa gol-razlika i potom postignuti golovi, a kod međusobnih susreta više nisu presudni golovi u gostima.

Drugim mestom „parni valjak“ bi igrao od šesnaestine finala Lige konferencija.

Partizan je na teren izašao u iznuđenom sastavu i sa formacijom 3-5-2, odnosno, 5-3-2, u kakvoj ga nismo viđali od dolaska Stanojevića.

Zbog toga su njegovi izabranici (koje je zbog suspenzije posmatrao sa tribina) često delovali pogubljeno i duvala je promaja između linija tima.

Gent je kontrolisao loptu i pritiskao Partizanovu poslednju liniju sa trojicom štopera, te stvarao šanse iz kojih nije uspevao da zatrese mrežu Aleksandra Popovića.

Mladi golman je već u 4. minutu najavio da će ovo biti njegovo veče, jer je na izuzetan način zaustavio udarac Kumsa sa 20-ak metara. Prethodno je pogrešio Miloš Jojić.

Popović se kasnije istakao još jednom prilikom udarca Ođiđe-Ofoea, a kod dva pokušaja Depotra nije morao da reaguje jer je prvi napadač Genta bio neprecizan.

Partizan je retko prelazio na polovinu rivala, a kada je to učinio u 28. minutu bio je najbliži golu.

Rikardo Gomeš je bio oboren na 18 metara od gola, a Bibars Natho je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Milimetri su ga delili od postizanja evrogola.

To je bilo sve viđeno u prvom poluvremenu, a drugo je Partizan otvorio duplom šansom za Miloša Jojića.

Gomeš je odlično probio dvojicu igrača po levoj strani, poslao povratnu za Jojića koji je sa penaltika dva puta očajno šutirao.

Samo minut kasnije mogla je da stigne kazna, pošto je Depotr bio u stopostotnoj prilici, ali je ponovo zablistao golman Popović.

Nije Partizan previše pritiskao Gent, ali je u 66. minutu poveo. I to zahvaljujući spektakularnom golu Slobodana Uroševića.

Levi bek crno-belih se namestio na slabiju, desnu nogu i sa ivice kaznenog prostora poslao fenomenalan udarac u dalje rašlje.

Gent je nastavio sa pritiskom i on mu se, konačno, isplatio u 80. minutu kada je Partizanova odbrana napravila najveću grešku na meču.

Rezervista Čakvetadze je centrirao sa desne strane, a potpuno sam na petercu ostao još jedan igrač koji je ušao nekoliko minuta ranije u igru Tisudali i zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Na krilima toga Gent je nastavio da napada, a tri minuta kasnije Tisudali je imao novi zicer, ali je i ovog puta Popović odbranio i tako sačuvao „makar“ bod crno-belima.


Be the first to comment on "CRNO-BELI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Hrabri Partizan ispustio pobedu u Gentu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*