OČAJNA ZVEZDA PALA U VILERBANU: Asvel STOTKOM srušio crveno-bele i otežao im situaciju u Evroligi!

FOTO: LDLC ASVEL

Košarkaši Crvene zvezde još jednom su razočarali svoje navijače ove sezone.

Asvel, do ovog kola najgori tim Evrolige, savladao je crveno-bele rezultatom 100:91 u okviru 20. kola elitnog takmičenja.

 


Srpski tim je propustio šansu da se približi mestima koje vodi u plej-in i sada ima skor od osam pobeda i 12 poraza, dok je francuski klub upisao tek četvrti trijumf, a uz to ima 16 neuspeha.

Crveno-beli su nisu uspeli da nastave sjajan niz u Lionu gde su, pre ovog meča, slavili na tri od prethodna četiri gostovanja.

Da tako bude najviše je doprineo Paris Li koji je meč završio sa 23 poena i sedam asistencija. Inspirisan je bio i Žofri Lovernj sa 17 poena, dok su dvocifreni bili još Šarl Kaudi sa 12, odnosno Majk Skot sa 10 poena.

Na drugoj strani je najveći otpor pružio Nemanja Nedović koji je za 25 i po minuta na parketu postigao 26 poena (6/11 za dva, 3/8 za tri).

Jago Dos Santos je bio na pragu dabl-dabla sa 16 poena i devet asistencija, a dvocifren je bio još samo Rokas Gedraitis sa 12 poena.

Očekivanja su posle „večitog“ derbija bila velika, ali tim Janisa Sferopulosa u dva meča posle duela sa Partizanom nije pokazao ni senku tog tima u utakmicama u Ljubljani i Lionu. Ujedno, nisu uspeli da po prvi put stignu do tri vezane pobede u Evroligi ove sezone.

Velika borba je viđena u Francuskoj gde je Asvel želeo pobedom da započne eru bez Đanmarka Poceka, iako početak nije sugerisao da će tako biti.

Gosti, pre svih Nemanja Nedović i Branko Lazić, su silovito ušli u meč i već sredinom kvartala naterali domaćina da zatraži tajm-aut posle mini serije i prednosti od sedam poena u ranoj fazi meča (12:19).

Pauza je malo šta dobrog donela košarkašima Asvela, a za to se pobrinuo Jago Dos Santos koji je koristio mis-meč situacije i uspevao da poentira uz faul.

Baš nakon jedne takve situacije je Zvezda stigla do svoje najveće prednosti na meču od devet poena (16:25) i iako je imala čak nekoliko prilika da stigne i do dvocifrene to nikada nije uradila.

 


Za to je stigla kazna, pa je od tog trenutka Asvel serijom 9:0 okončao prvu deonicu i stigao do izjednačenja (25:25). Kumovala je tome i jedna sporna odluka slovenačkog sudije Damira Javora koji je dosudio faul u napadu Nedoviću nakon što je ovaj već šutirao, a nakon koje su košarkaši crveno-belog tima zaigrali slabije izgubivši momentum.

Asvelova serija se protegla i na drugu deonicu do ukupnih 11:0, kada su i stigli do prve prednosti na meču, a pre nego što ju je Miloš Teodosić prekinuo trojkom.

Od tog trenutka je meč ušao u još veći egal, tokom kog niti jedna strana nije imala veću prednost od pet poena sve do sredine poslednje deonice. Tada je Paris Li pogodio tri slobodna bacanja u nizu, a potom i poentirao još jednom i odveo svoj tim do najveće prednosti na meču do tog trenutka (80:72).

Već tada je meč prelomljen, a Asvel je do kraja uspeo da stigne i do 15 poena prednosti u trenucima kada su Zvezdini centri ušli u velike probleme sa faulovima.

Zvezda je ovim porazom u Vilerbanu propustila veliku šansu i upisala 12. poraz u sezoni, pa ostaje na dva mesta zaostatka od ekipa Valensije, Partizana i Baskonije koje imaju polovičan učinak i u ovom trenutku se bore za poslednja dva mesta koja vode u plej-in fazu.

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Olimpije u Milanu, dok će Asvel ugostiti berlinšku Albu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "OČAJNA ZVEZDA PALA U VILERBANU: Asvel STOTKOM srušio crveno-bele i otežao im situaciju u Evroligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*