OČAJNA ZVEZDA KASNO UPALILA: Alba nadigrala crveno-bele u Berlinu!

Hermanson Lazic Alba Berlin Crvena zvezda Evroliga
FOTO: Alba Berlin

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Albe u Berlinu rezultatom 89:80 u okviru 23. kola Evrolige.

Tim Janisa Sferopulosa bio je oslabljen neigranjem Miloša Teodosića i Nikole Topića, a ni nastup rovitog Nemanje Nedović nije mnogo pomogao.

 


Crveno-beli su nastavili sa tradicionalno lošim rezultatima u prestonici Nemačke, gde su slavili samo jednom u šest međusobnih duela.

Utakmica je bila neizvesna u prvoj četvrtini, da bi u naredne dve, Alba stekla ozbiljnu prednost kojom je i prelomila ovaj susret, uprkos velikom povratku Zvezde sa -22 u poslednjoj deonici.

Prišli su na -5, imao je Smart na 30 sekundi pre kraja trojku za povratak, te je tako propala i poslednja šansa za goste na ovom meču.

Zvezda je sada na skoru 9-14, dok je Alba pobegla sa dna i ima učinak 4-19 u elitnom takmičenju.

Alba je odigrala možda i najbolje poluvreme u uvodnih 20 minuta susreta u Mercedes-Benc areni.

Razlika od 15 poena možda i nije odražavala pravo stanje stvari na parketu, pošto su domaći igrači imali +41 kada su u pitanju indeksni poeni.

Ne zna se šta je veći problem predstavljao za Zvezdu, da li odbrana i 51 primljen poen ili neorganizovani napadi.

 


Jednostavno nisu uspevali da vežu nekoliko pozicionih, smislenih napada, a čak i kada su pravili mini-serije, to nije bilo plod izgrađenih akcija.

Utakmica je počela po principu koš za koš, da bi Alba posle prve četvrtine imala dva poena prednosti.

Početak druge deonice bio je haotičan, Joanis Sferopulos je dobio tehničku, da bi iz nešto osetnijeg minusa, u tom trenutku i dalje jednocifrenog, Zvezdu vratio Smart serijom od šest poena i jedne asistencije.

Domaći su ubrzo prekinuli seriju crveno-belih i malo po malo se rezultatski odvajali, dok nisu stekli dvocifreno vođstvo.

Najveća prednost bila je +18 u finišu poluvremena, ali je Tobi uz zvuk sirene razliku spustio na koliko-toliko pristojnih 51:36.

Očigledna je bila bolja energija Zvezde na startu nastavka, ali ona je bila kratkog daha.

Nedović je vezao pet poena, ali je ubrzo sve postalo slično kao u prve dve četvrtine što se tiče napada.

Jago je grešio, Nedović potom promašio oba slobodna bacanja, da bi Alba stekla maksimalnih +22 u tom trenutku.

Adam Hanga se krajem treće i početkom poslednje deonice trudio da primerom i energijom pokrene tim, međutim, razlika je bila velika.

Nisu se crveno-beli predavali, propuštali su prilike i poluprilike, ali na jednocifren zaostatak nikako nisu uspevali da priđu – sve do pred završna tri minuta.

Nudila se Alba, a nadu Zvezdi vratio je Jago dos Santos, nakon čije je trojka gost prišao na samo -5 pred poslednjih 120 sekundi. Uskoro opširnije…

Zvezda je prišla na -5, ali je Smart na 30 sekundi do kraja imao relativno otvoren šut iz ćoška za tri, ali je promašio, te je tako propala šansa za povratak.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "OČAJNA ZVEZDA KASNO UPALILA: Alba nadigrala crveno-bele u Berlinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*