ZVEZDA NADIGRALA CRNO-BELE: Crveno-beli srušili OČAJNI Partizan!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 88:72 u okviru 19. kola Evrolige.

Crveno-beli su posle dva poraza stigli do prvog trijumfa protiv večitog rivala ove sezone.

 


Zvezda sada ima skor od osam pobeda i 11 poraza, dok je Partizan na deset pobeda i devet neuspeha.

Utakmicu je u startnoj postavi započeo i poenima otvorio Nikola Topić, a poluvreme je uz zvuk sirene završio trojkom njegov mentor Teodosić za ogromnih +21.

Niko nije očekivao da će bilo koji tim imati tako veliku prednost na pauzi, trebalo je da to bude još jedan neizvestan susret, ali samo letimičan pogled na statistiku pokazuje gde je pošlo po zlu za Partizan.

Crno-beli su značajno slabije šutirali i posle 20 minuta imali tek 22,2 odsto za tri i 47,4 odsto za dva naspram Zvezdinih 60 odsto za dva i 50 odsto za tri. Međutim, nije reč bila samo o pogođenim šutevima.

Partizan je izgledao bezidejno u napadu u grotlu krcate „Arene“, te nisu uspevali da stvore otvorene pozicije za šut zbog agresivne odbrane protivnika.

 


Crno-beli su u prvom poluvremenu imali tek dve asistencije, što dovoljno svedoči o soliranju igrača Željka Obradovića koji su od 29 poena tek mali procenat imali onih asistiranih.

Bezidejnost u napadu je dovodila i do izgubljenih lopti, kojih je Partizan imao duplo više od Zvezde (devet naspram četiri).

Sa ulaskom Fredija Gilespija, potom i problemima sa faulovima Bruna Kabokla (tri lične) u odsustvu Zeka Ledeja, postalo je jasno da Partizan na ovom meču nema odgovor ni na skoku. Zvezda je imala previše drugih šansi za koš, koje su po pravilu koristili.

Zaključak je da gotovo ništa nije funkcionisalo u igri Partizana, odnosno da je u prvom poluvremenu, rečima Željka Obradovića, igrao samo jedan tim.

To nije bio slučaj i u drugom poluvremenu, ali je već bilo prekasno da se Partizan vrati.

Crno-beli su na nekoliko minuta pre kraja uspeli da zaostatak svedu na jednocifren posle trojke Kaminskog, ali su tu jedinu priliku propustili. Uspeli su u narednom napadu Zvezde da ukradu loptu Hangi, ali su zatim usledila dva promašaja na šutu za tri.

Na drugoj strani istom merom kažnjava Rokas Gedraitis i tom trojkom je praktično i stavljena tačka na ovaj meč.

Uprkos ubedljivoj povredi, nije baš sve bilo po volji u štabu Crvene zvezde. Nikola Topić je povredio levo koleno i morao je do svlačionice, dok je Džoel Bolomboj doživeo prelom prsta zbog koje se nije vraćao.

U Topićevem slučaju se pretpostavlja da nije reč o povredi teže prirode, ali će Zvezda biti bez Bolomboja na duži period.

Posle trijumfa nad Fenerbahčeom, Zvezdi je ovo drugi trijumf u nizu, a osmi u sezoni. Uz to imaju i 11. poraza. U narednom kolu igraju protiv Asvela u Lionu.

Partizan je zabeležio i deveti poraz i mogao bi da ispadne iz Top 10 koji u većoj ili manjoj meri vodi u nokaut fazu. Sledeća stanica za crno-bele je Istanbul i utakmica protiv Fenerbahčea.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA NADIGRALA CRNO-BELE: Crveno-beli srušili OČAJNI Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*