TABELA EVROLIGE: Zvezda se primakla, ali je i dalje daleko od Partizana i mesta u plej-inu!

FOTO: Euroleague

U ovo 19. kolo Evrolige, srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan ušli su posle velikih trijumfa nad Fenerbahčeom u gostima, odnosno Asvelom u Štark Areni.

I crveno i crno-beli imali su veliki motiv da „duplom pobedom“ u ovoj nedelji uđu u ovu godinu i drugu polovinu regularnog dela takmičenja. Na kraju, radovali su se domaći košarkaši i slavili rezultatom 88:72.

 


Kada je reč o Crvenoj zvezdi, pre ovog duela, pravi „zamajac“ uhvaćen je pobedom u Istanbulu nad Fenerbahčeom. Tim je pojačao centar Fredi Gilespi, a sa pozajmice u Megi vratio se i Nikola Topić. Ispostavilo se da je ovaj potez bio pravi za crveno-bele jer je Topić pokazao zrelost i veliki motiv, ali je i olakšao posao Milošu Teodosiću u obe faze igre.

Takođe, pre derbija sa crno-belima, Zvezda je imala skor od 7 pobeda i 11 poraza i zauzimala je 14. mesto sa istim skorom kao i Armani i Efes.

Ono što je kod Zvezde viđeno u derbiju sa Partizanom jeste timska košarka i, na kraju, ubedljiv trijumf. Ova pobeda donela je crveno-belima osmu pobedu u sezoni. Tako, Zvezda je sada na deobi 12. mesta, zajedno sa Bajernom, koji ima meč manje, dok su na 13 i 14. mestu Armani i Efes sa sedam pobeda i utakmicama koje igraju ovog petka. Ipak, crveno-beli su i dalje na dve pobede zaostatka od timova koji se nalaze u Top 10.

Sa druge strane, Partizan je imao skor od 10 pobeda i osam poraza i zauzimao je 9. mesto na tabeli Evrolige.

Tako, ovaj poraz doneo je crno-belima trenutni „pad“ na 11. mesto. Isti skor, 10 pobeda i 9 poraza ima i Monako, koji je poražen od Olimpijakosa.

 


Takođe, po 10 pobeda i 8 poraza imaju i Valensija i Baskonija, a oni svoje mečeve tek treba da odigraju. Situacija na tabeli je takva, da će se prava pozicija srpskih timova potpuno definisati posle ostalih mečeva, u odnosu na rezultate, glavnih konkurenata.

Kada je reč o ostalim mečevima ovog četvrtka, Fenerbahče je ubedljivo slavio protiv Makabija 109:74, i sada je na 4. mestu, dok je Makabi peti. Takođe, Asvel je upisao trijumf posle serije poraza, i to, nad Žalgirisom 93:79.

Standings provided by Sofascore

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

(Sportextra.net/Telegraf)

Be the first to comment on "TABELA EVROLIGE: Zvezda se primakla, ali je i dalje daleko od Partizana i mesta u plej-inu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*