SFEROPULOS ISKREN: Grk o šansama Zvezde za plasman u plej-of Evrolige!

FOTO: SC Derby/Filip Roganović

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle poraza od Baskonije (91:90) da su utakmicu prelomili skok u napadu gostiju i loša odbrana njegove ekipe.

Na početku konferencije Sferopulos je izjavio saučešće porodici i prijateljima prerano preminulog Dejana Milojevića.

 


Kad je u pitanju sama utakmica, Sferopulos zna šta je presudilo.

„Imali smo konstantno prednost u prvom poluvremenu, ali smo i tad imali probleme sa njihovim skokom u napadu. Na kraju je Baskonija imala čak 15 skokova u napadu što je i presudilo. U drugom poluvremenu je stao naš napad, ali je zatajila i odbrana. Teško je pobediti kad primite 91 poen. Ofanzivno smo našli rešenja i bez tri povređena beka, ali je problem bila odbrana“, rekao je Grk na konferenciji za medije.

Zvezdu je večeras sa tribina Arene bodrilo 20.270 navijača.

„Hvala navijačima, želeli smo da im podarimo pobedu, ali nismo uspeli. Oni su nam i dalje potrebni i nadam se da će biti uz nas i u narednim utakmicama, ovo je maraton i ništa još nije gotovo“, dodao je Sferopulos.

Usledilo je pitanje vezano za Zvezdine šanse za plasman u plej-in.

„Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Borićemo se do kraja. Moramo da imamo kratko pamćenje, da pokušamo da igramo. Tek onda ću moći da odgovorim na vaše pitanje. Naš cilj je da igramo bolje iz utakmice u utakmicu, poboljšavamo se i razmišljamo samo o onome što sledi. To su FMP, Alba, tu je kup. Svaka tri dana se igra. Ne smemo da gledamo previše u prošlost, ni u budućnost. Već da budemo mentalno jaki“, rekao je Sferopulos i dodao:

 


„Moram da dodam da ne smemo da zaboravimo, a to je problem, dvojica povređenih igrača. Borićemo se sa onim što imamo, ali to nije večeras bilo dovoljno“.

Grk je rekao na kraju da je Džavonte Smart odigrao dobro na debiju, iako je imao samo jedan trening sa ekipom i dodao da je neizvesno da li će Miloš Teodosić biti spreman za meč protiv FMP-a u ABA ligi i da se njegova situacija prati iz dana u dan.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SFEROPULOS ISKREN: Grk o šansama Zvezde za plasman u plej-of Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*