NOVAK BEZ MILOSTI: Đoković rutinski pobedio žilavog Argentinca

epa11089007 Novak Djokovic of Serbia in action during his 3rd round match against Tomas Martin Etcheverry of Argentina on Day 6 of the 2024 Australian Open at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 19 January 2024. EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pobedom protiv Tomasa Martina Ečeverija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Nije Novak imao previše poteškoća protiv Argentinca, i od samog početka je imao kontrolu nad tempom igre, i dešavanjima na terenu.

 


I kada je reč o samom Novaku i njegovoj igri, bilo je to vidno bolje nego u prva dva kola, kada se dosta i mučio, i dopuštao rivalima da zaprete. Ovog puta, to nije bio slučaj.

Od prvog poena, Novak je nametnuo neki svoj ritam, i gotovo iz svake malo duže razmene izlazio je kao pobednik. To je uspeo da kruniše u šestom gemu prvog seta, kada je došao do brejk lopte.

 


Već nakon toga, bilo je vidljivo da je Ečeveriju sve teže da ulazi u razmene sa Novakom, pošto kada god bi to učinio, gubio bi poen. Mučio se Argentinac i na svoj servis, ali je uspevao da ostane u „životu“.

Ipak, na kraju je Novak rutinski priveo set kraju i poveo – 6:3.

Još bolje je Novak ušao u drugi set, i nije mu dugo trebalo da dođe do prvog brejka. Igrao se treći gem, kada je Novak uspeo da iskoristi greške, i nešto slabiji servis Ečeverija, i dođ do brejka – 2:1.

Igralo se serviz za servis sve do devetog gema, kada je Novak rutinski potvrdio brejk, došao do drugog i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu viđena je nešto drugačija situacija nego u prva dva. Bio je svestan Ečeveri da mora da krene na sve ili ništa, jer više nema šta da izgubi, što je unelo jednu dozu neizvesnosti u treći set.

Igralo se gem za gem, i servis za servis, bez brejk lopte, sve do samog finiša seta. Čak je u nekoliko navrata i Ečeveri ozbiljnije pokušao da zapreti, i to na Novakov servis, ali je Đoković uspevao da „preživi“ i neutrališe nalete Argentinca.

Na kraju se otišlo i u taj-brejk, gde je Novak još jednom pokazao koliki je majstor za dramatične završnice. Odmah na početku, Novak je došao do dva mini brejka, te je posle sve bilo lakše. Na kraju, 7:2 za Đokovića u taj-brejku, i najubedljivija pobeda u dosadašnjem delu turnira.

U osmini finala, Novak će igrati protiv pobednika duela Manarino-Šelton, koji je počeo pre Novakovog meča.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NOVAK BEZ MILOSTI: Đoković rutinski pobedio žilavog Argentinca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*