NOVAK KAO FENIKS: Đoković se NAMUČIO, ali pobedio žilavog Popirina i domaću publiku!

Srpski teniser Novak Đoković došao je do nove pobede na Australijan openu, pošto je u drugom kolu ovog turnria savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina rezultatom 3:1(6:3, 4:6, 7:6, 6:3) posle više od tri sata igre!

Još jedan težak meč za gledanje, bar kada je reč o navijačima Novaka Đokovića, koji su uvideli da sa najboljim teniserom na svetu trenutno i nije baš sve u najboljem redu.

 


Dosta je grešaka pravio, dopuštao je protivniku da diktira tempo, te je dobro zabrinuo skoro svakog.

Kao i prvom kolu, Đoković je odigrao odličan prvi set, ali se onda „raspao“ u drugom i dopustio je protivniku da dođe do seta, čime je Novak izgubio i drugi set na ovom turniru u samo dva kola. Poređenja radi, on je tokom 2023. godine i šampionskog puta izgubio tek jedan za ceo turnir, a sada je već na dva.

Đoković je pokazao svoje mane, pokazao je da je ranjiv, ali je pokazao i da njegov inat može da se odupre. Publika je ta koja ga ponovo motiviše, a, mladi teniseri su njegova „hrana“. Iako je trenutno teško, čini se kao da Novak diže svoj tempo igre kako odmiče ovaj turnir.

Idući protivnik je Tomas Ečeveri, a onda… Nebo je granica.

Kada je reč o meču protiv Popirina, ovaj mladić je želeo da se dokaže pred svojim ljudima, da pokaže da može da ukrsti koplja sa najboljim teniserom sveta, ali, izabrao je lošu taktiku. Već je od ranije bil ojasno da „siloviti udarači“ nisu baš ono što pali protiv Novaka, a u to se uverio i Popirin.

Dosta je lako odigrao Novak prvi set, kada je terao Popirina da se muči u svakom svom servis-gemu, dok je svoje rešavao lako.

To mu je donelo i brejk, koji je bio dovoljan prvog seta, ali se u drugom sve izmenilo.

Kao da je Popirin izašao skroz drugačiji iz svlačionice na pauzi, krenuo je da igra dosta lakše, lagodnije i vezivao je sve lakše gemove na svoj servis, a došao je i do vrednog brejka. Servirao je potom na 5:3 za set, ali, Đoković se vratio, kada su se ponadali da će i okrenuti u setovima, ali… Novak je potom izgubio brejk i tako dopusti 1:1 u setovima, poravnanje.

 


Treći set je bio i ključan u ovom meču, kao i protiv Prižmića, pogotovo jer je Popirin pružio neverovatan otpor našem teniseru. Igrali su strpljive, gem za gem, bez brejkova, bez prilika i bilo je pitanje samo koji će prvi pogrešiti.

Popirin je imao odličnu šansu da naškodi Đokoviću, Novak je servirao na 5:4, kada je Popirin došao do tri set lopte! Imao ga je Australijanac ovde, imao ga je u rukama, ali, Novak je smirenom igrom spasio sve tri set lopte i okrenuo je u svoju korist – 5:5.

Opet je potom usledila sigurna igra, igrali su gem za gemom, kada su došli do taj-brejka, gde je Popirin nekoliko puta lopticu izbacio u aut, što je Novak iskoristio i došao do vođstva od 2:1 u setovima.

Došao je potom na red i četvrti set, kada je Novak preuzeo stvari u svoje ruke. Sad je bio on taj koji je izašao smireniji, vezao je čak dva servis gema bez izgubljenog poena, dok je Popirinu uzeo brejk, koji mu je i bio dovoljan da dođe do pobede.

Raspao se Popirin, a Novak je to krunisao svojom novom pobedom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NOVAK KAO FENIKS: Đoković se NAMUČIO, ali pobedio žilavog Popirina i domaću publiku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*