NOVAK SE PREZNOJIO: Đoković se namučio sa tinejdžerom, ali i prošao u četvrtfinale!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Srpska opena.

Na svojoj premijeri u Banjaluci, Đoković je savladao Luka Van Aša nakon preokreta rezultatom 2:1.

 


Posle nešto više od dva sata i 40 minuta vremena igre po setovima je bilo 6:7, 6:3, 6:2.

Njegov rival u narednoj rundi će biti bolji iz duela Dušana Lajovića i Gregoara Barera, još jednog francuskog tenisera koji je osmi nosilac na turniru.

Start meča je donekle nagovestio i epilog prvog seta. Novak nije mogao da se izbori sa upornim rivalom, koji se i te kako nosio u razmenama uprkos daleko manjem iskustvu.

Imao je Đoković brejk zaostatka, vratio se, nakon toga stigao i do tri set lopte, ali uzalud. Protivnik je u tom delu igre naprosto bio bolji i uvek bio prvi koji stiže do prilike. Dugi poeni su mu više odgovarali.

Od rezultata 4:4 u taj-brejku, Van Aš je vezao tri poena i osvojio prvi set. Dosta je grešio Đoković, publika je pokušavala da ga trgne u ključnim trenucima, međutim nije pomoglo.

Bio je Novak dosta bolji u drugom setu. Nije toliko Van Aš pao u igri, koliko je Đoković prestao da poklanja poene.

Nisu izostale ni duboke lopte, bekhend je postao stabilniji, a bilo je i znatno više vinera. Novak je i dalje morao da se potrudi za svaki poen. „Svaki poen!“ prokomentarisao je u jednom trenutku, jasno aludirajući na to.

Ipak, poeni su postali kraći, a Đoković je tokom ovog seta propustio samo jedan prvi servis. Protiv toga ni mnogo iskusniji i bolji teniseri od Francuza ne bi imali rešenje.

 


Đoković je napravio brejk u ranoj fazi, već u trećem gemu, a potom i u devetom kada je i izjednačio u setovima.

Euforija je bila kratkog daha. Ako je drugi na sjajan način završio, u istoj meri je očajno započeo treći set. Van Aš je brzo stigao do 0:30 i iako je Đoković izborio “đus”, naposletku nije uspeo i da sačuva svoj servis.

Na njegovu nesreću, to je sve što smo videli od njega. Đoković je ekspresno vratio brejk, a onda stigao do još jednog koji je održavao sve do kraja kada je još jednom stavio tačku na set na servis protivnika. Ovog puta i na meč.

Njegov rival u narednoj rundi će biti bolji iz duela Dušana Lajovića i Gregoara Barera.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "NOVAK SE PREZNOJIO: Đoković se namučio sa tinejdžerom, ali i prošao u četvrtfinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*