NOVAK RAZBIO DE MINORA ZA ČETVRTFINALE: Đoković održao čas tenisa nadmenom Australijancu

Novak Đoković je briljantnom partijom savladao Aleksa De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2 i dominantno se plasirao u četvrtfinale.

Srpskog tenisera očekuje duel sa Andrejom Rubljovim koji je posle drame u pet setova izbacio Holgera Runea.

 


Ono što dodatno raduje jest činjenica da se Đoković mnogo bolje kretao i nije pokazivao znakove bola zbog povrede zadnje lože.

Samo na početku prvog seta je izgledalo da bi ovo mogao da bude neizvestan meč. Kao da je i atmosfera sa tribina nagoveštavala da će ovo biti najlakši meč na turniru za Đokovića, jer je delovalo da ni navijači ne veruju u neko iznenađenje.

Tako su od najavljene paklene atmosfere ostali samo poneki aplauz i zvižduk.

 



Obojica tenisera su lako osvojila svoje prve servis gemove, a nakon što je Đoković poveo sa 2:1, usledila je i prva drama. Stigao je Đoković do izjednačenja i izvršio pritisak na servis rivala, koji je uspeo nekako da se izvuče, ali je to praktično bilo sve.

Nakon što je uzeo još jedan lagan gem na svoj servis, Đoković je napravio i prvi brejk i to sa nulom, a onda ga u istom maniru i potvrdio. Poptuno se raspao Australijanac u tim trenucima, pa je Novak novim oduzetim servisom poveo sa 1:0 u setovima.

Ispostavilo se da je to samo bio početak niza koji je nastavljen i u drugom setu. Đoković je napravio dva vezana brejka i otišao do 5:0 i serije od devet uzastopno osvojenih gemova.

Australijanac je samo na kratko odložio završetak drugog seta, koji je ipak brzo bio gotov.

Ako je i postojala dilema, ovakav set Đokovića je ubio svaku nadu rivalu da može da mu parira, pa je u sličnom ritmu nastavljeno i u trećem setu. Odmah je napravio dva brejka i poveo sa 4:0, i potom rutinski priveo meč kraju.

Sada sledi okršaj sa Rubljovim protiv koga vodi sa 2:1 u setovima.

 


Be the first to comment on "NOVAK RAZBIO DE MINORA ZA ČETVRTFINALE: Đoković održao čas tenisa nadmenom Australijancu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*