NOVAK KAO FURIJA: Đoković RAZBIO Variljasa i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa!

FOTO: Roland Garros

Novak Đoković se bez većih problema plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.

Treći nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske je u osmini finala bio bolji od Huana Pabla Variljasa rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

 


Nije meč trajao predugo, Novak je na terenu proveo ukupno 116 minuta i tako je bez izgubljenog seta okončao prvu nedelju na grend slemu u Parizu.

Furiozno je Đoković ušao u ovaj susret u kom je osvojio uvodna četiri gema. Pomalo i netipično, kao i da mu se žurilo, raspucan je bio Đoković u uvodnih 15 minuta susreta.

Snažno je servirao, što je zadavalo velike muke Peruancu na riternu. Bio je izrazito ofanzivno orijentisan srpski teniser i tokom poena, što je dovelo do toga da ima i veliki broj neiznuđenih grešaka.

Davalo je to rezultat na početku, došao je Đoković do dva brejka, a ujedno je i spasio jednu priliku protivnika na sopstveni servis.

U tim trenucima se budi i Variljas koji je daleko sigurnije počeo da igra, a samim tim su i udarci krenuli da ulaze. Posledično tome, uspeo je da vrati jedan brejk zaostatka i bolje zaigra na sopstveni servis.

Zapretio je 94. igrač sveta pogotovo u sedmom gemu kada je imao 0:30, potom i brejk loptom koja bi ga u potpunosti vratila u meč da ju je iskoristio.

Ali nije, pa je tako Đoković otišao na 5:2 i potom sačekao svoj servis da „overi“ prvi set, (6:3).

Veoma sigurno je Novak otvorio i drugi set. Iskoristio je drugu brejk loptu u tom početnom gemu i potom lako, bez izgubljenog poena potvrdio brejk za 2:0. Već tada su gemovi postali znatno kraći i brži, Novak je našao svoj standardni ritam i u petom gemu došao je do novog brejka i 4:1.

Još jedan gem bez izgubljenog poena doneo mu je kolosalnih 5:1 i to se nije dalo ispustiti. U sedmom gemu, na servis Peruanca nije iskoristio set loptu, ali zato jeste drugu u narednom gemu, ukupno treću u setu za lakih 6:2.

Strpljivo je Novak gradio poene, čekao svoju šansu i u tom trećem setu i ona je brzo stigla, već u trećem gemu. Koristi treću brejk loptu za 2:1 i posle potvrde brejka za 3:1, publika se već nekako utišala, bilo je jasno kakav kraj sledi.

 


Već viđeno, što bi se reklo, Novak je i u petom gemu stigao do brejka za 4:1 i to je praktično bio kraj svih nadanja Variljasa, koji je do kraja uspeo da osvoji još gem.

Novakov rival u narednoj fazi biće Rus Karen Hačanov koji je ranije porazio Italijana Lorenca Sonega, posle preokreta, rezultatom 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "NOVAK KAO FURIJA: Đoković RAZBIO Variljasa i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*