NOVAK BIO NA IVICI ELIMINACIJE: Đere žestoko namučio Đokovića!

Novak Đoković i Laslo Đere odigrali su spektakularan meč trećeg kola na US Openu.

Nije moglo bolje, a posle velike borbe i tri sata i 45 minuta igre, Đoković se pokazao kao kralj preokreta – sa 0:2 u setovima stigao je do trijumfa rezultatom 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3).

 


I tako posle 12 godina i onog spektakularnog polufinala sa Federerom, Novak je opet u Njujorku našao put do pobede, kada je bio na ivici provalije, a 15. put je u četvrtom kolu ovog turnira. Uostalom, zato i ima 23 grend slem titule i na putu je ka novoj, 24.


Đereu sve čestitke. Ovaj istorijski duel za srpski tenis u Njujorku odigrao je maestralno, ali to nije bilo dovoljno da se na patos obori teniski džin kakav je Novak.

U svakom slučaju, to što su publiku u Njujorku držali na tribinama do skoro pola dva ujutro i igrali zaista odličan tenis, svakako je za divljenje.

Znalo se da je Đere u dobroj formi i da je prethodne mečeve na ovom turniru dobio bez izgubljenog seta.

I Novak svakako nije mogao da očekuje ništa manje osim velikog izazova, i to je i dobio.

Od prvog poena, teniser iz Sente je zaigrao kao u transu, brže je pronašao ritam na startu meča, Novaku je trebalo dosta da „uđe“ u duel.

I Laslo je iskoristio taj početni impuls, odmah napravio brejk, da bi u narednom spasao dve brejk lopte i potvrdio brejk, 2:0.

Morao je Novak da spašava brejk loptu i u petom gemu, smanjio je na 3:2, ali je Laslo nastavio sa žestokim tempom i jakim udarcima iz svih pozicija.

Novak je u sedmom gemu spasao brejk loptu asom, smanjio je na 4:3, ali do kraja seta nije pronašao formulu kako da razoruža protivnika.

Đere je posle 54 minuta impresivne igre dobio početni set sa 6:4.

I Novak je shvatio da nešto mora da menja, pre svega da počne manje da greši, da servira bolje i lakše dolazi do poena.

I delovalo je da će se vratiti, ali kako je to bilo varljivo!

Đere je opet pojačao u tom sedmom gemu, naterao je strašnim udarcima Novaka na defanzivu iz koje nije bilo izlaza i stigao do brejka za 4:3.

Potom je odigrao još jedan dobar servis gem, potvrdio brejk i ubrzo je posle 93 minuta igre imao u džepu velikih 2:0 u setovima.

 


Morao je Novak da probudi onog starog zmaja u sebi i uspeo je u tome. Otišao je u svlačionicu posle drugog seta, a kada se vratio, bilo je to kao onda na Rolan Garosu u finalu protiv Cicipasa.

Resetovao se, u sjajnom drugom gemu posle nekoliko dugih poena, slomio je otpor Đerea, došao do brejka, a onda i do potvrde i 3:0.

I psihološki pad kod Lasla bio je vidljiv, a Novak je nastavio jako i stigao do novog brejka za 4:0.

I nije popustio, Novak je dobio set sa 6:1 i tako se vratio u igru posle dva sata i deset minuta od početka duela.

Novak je uspeo da odmah dođe do brejka na startu četvrtog seta.

Usledila je ona njegova stisnuta pesnica, krik koji se čuo u drugom kraju grada, ali je Laslo uzvratio impresivno – ribrejk s nulom!

Međutim, u narednom gemu od deset minuta, Novak koristi treću brejk priliku da dođe do 2:1.

Potvrdio ga je u narednom gemu za 3:1, a onda nanizao nova tri gema za ubedljivih 6:1 i posle tri sata i pet minuta igre, ušlo se u peti, set odluke.

Možda i najpravednije po svemu što se videlo.

Međutim, Novak je već tada u šaci imao konce meča, i čvrsto ih je držao.

Uz brejk u drugom gemu stigao je lako do 3:0, da bi Đere smanjio na 3:1.

Ipak, taj jedan brejk bio je dovoljan Novaku da završi posao i dobije taj set odluke sa 6:3, iako je Đere na 5:3 imao brejk loptu.

Novaka u osmini finala očekuje duel protiv Hrvata Borne Goja koji je lako u tri seta slavio protiv Jiržija Veselog, 6:4, 6:3, 6:2.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NOVAK BIO NA IVICI ELIMINACIJE: Đere žestoko namučio Đokovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*