NOVAK NEMA MILOSTI: Đoković UNIŠTIO Vavrinku, sledi osmina finala i dva dana pauze!

Novak Djokovic

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona, pošto je sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 7:6 (5), izbacio Stena Vavrinku.

Meč je trajao dva sata i 10 minuta, a Đoković će u narednom kolu igrti protiv Huberta Hurkača, koji takođe nije izgubio niti jedan set u dosadašnjem toku turnira.

 


Za Srbina je ovo bila čak 24 uzastopna pobeda na grend slemovima, a na Vimbldonu brani titulu i juri 24. grend slem trofej, odnosno osmi u Londonu kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Imao je Vavrinka do ovog duela 4-4 sa Đokovićem na grend slemovima, ali sada je Srbin pokazao da je u mnogo boljoj formi i da je fokusiran samo na titulu.

Postojale su šanse da ovaj meč prekine policijski čas, ali se Novak potrudio da sve zavšri pre ponoći po srpskom vremenu, što mu je i pošlo za rukom, te će sada imati dan pauze na Vimbldonu.

Već na samom početku bilo je jasno u kom smeru će ići meč i ko je u ovom trenutku daleko dominantniji teniser.

Otvorio je Đoković meč sigurnim servis gemom, a onda je već u narednom stigao do tri vezane brejk lopte. Pogrešio je Srbin dva puta zaredom, a onda mu ni drop-šot nije uspeo. Nastavio je u istom maniru Novak, a Švajcarac je asom završio gem – 1:1.

Novak je sigurno osvojio i naredna dva servis gema, ali je Vavrinka držao korak sve do rezultata 3:2. Promašio je iz bekhenda Vavrinka za 15:15, ali mu se brzo odužio Đoković. Prelep viner iz forhenda je imao Novak, a pogrešio je Švajcarac za brejk loptu. Nakon 26 udaraca poklekao je Vavrinka i izbacio lopticu u aut za 4:2.

 


Srbin je uz malo muke povtrdio brejk, a u narednom gemu je jeftino grešio i dopustio Švajcarcu da dođe do 5:3. Ipak, Novak je svojim servisom zatvorio set i to nakon fenomenalnog loba.

Potpuni raspad igre Vavrinke na početku nastavka duela načet je brejkom na samom startu. Treća prilika je bila dovoljna Novaku da dođe do prednosti, potom to potvrdi i u trećem gemu čak još jednom oduzme servis rivalu za ogromnih 3:0.

Bilo je jasno da će na semaforu ubrzo stajati 2-0 za Noleta, samo je bilo pitanje kojim rezultatom će set biti okončan. Čak i u jedinom gemu koji je Sten osvojio u ovom setu videla se želja Đokovića da što pre reši meč, kako se ne bi ušlo u drugi dan. Set je okončan sa još jednim brejkom – 6:1.

Najneizvesniji deo meča bio je treći set, bez ikakve sumnje. Kao da je Vavrinka od pre nekoliko godina zamenio 38-godišnjaka. Perfektno je servirao, igrao fenomenalno na svojim servis gemovima, ali ništa od toga nije moglo da mu pomogne kada je rival servirao. Brejk lopti uopšte nije bilo.

Gem za gemom osvajali su i jedan i drugi teniser, sve do rezultata 6:5 za Novaka bez ikakve neizvesnosti i čak pet puta sa nulom.

Dvanaesti gem umalo je doneo i konačno rešenje, dva puta je bilo 40:40, ali ipak se otišlo u taj-brejk.

Tu je Sten bio vrlo opasan. I pored toga što je Novak došao prvi do mini-brejka, Vavrinka se konsolidovao, poveo sa 5:3. Tu je ipak bio kraj za njega, na seriju Švajcarca od 4:0 odgovorio je istom merom i slavio sa 7:5.

Novakov rival u četvrtoj rundi, odnosno osmini finala biće Poljak Hubert Hurkač, koji je izbacio Lorenca Musetija rezultatom 3:0 (7:6, 6:4, 6:4). Meč bi trebalo da se na programu nađe u nedelju.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "NOVAK NEMA MILOSTI: Đoković UNIŠTIO Vavrinku, sledi osmina finala i dva dana pauze!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*