HAUARD UTIŠAO „ARENU“: Ivanovićeva Baskonija posle drame pobedila Zvezdu!

FOTO: BC Baskonia

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u „Štark areni“ u okviru 22. kola Evrolige.

Crveno-beli su posle dramatične završnice izgubili od Baskonije rezultatom 91:90.

 


Ovaj poraz je veliki udarac za ambicije srpskog kluba u elitnom takmičenju. Zvezda sada ima skor od devet pobeda i 13 poraza, dok je Baskonija na 12 pobeda i deset neuspeha.

Utakmica je počela atraktivno kakva je bila i atmosfera u Štark Areni, dosta šuteva, dosta trojki. Odlično je meč otvorio Jago dos Santos, ali i Hauard sa druge strane, ali dobra odbrana je ritam navodila na crveno-bele.

Nastavila je Zvezda agresivno da igra sa obe strane terena, ali Baskonija je znala da napada kontranapadima. Detalj koji je oduševio navijače je bio ulazak Smarta, koji je nakon minut igre već upisao čak četiri poena iz dva šuta.

Druga četvrtina je bila nastavak borbe ova dva tima. Smart je nastavio u fantastičnom ritmu, a priključio se i vrhunski Hanga svojim prodorima i kreacijom za sebe.

Zvezda je u prvom poluvremenu šutirala izvanredno, pa su za dva uspeli da pogode 13 od 17 šuteva, dok su za tri poena pogodili osam od 15 pokušaja. Baskonija je igrala odlično, ali nije uspela da nalazi dovoljno efikasna rešenja u napadu kako bi preokrenula prednost stečenu tokom starta utakmice.

Crveno-beli su dosta sporo i loše otvorili drugo poluvreme što je Baskonija, naravno, iskoristila dobrom odbranom, agresivnim pristupom i kontranapadima.

 


Do kraja treće deonice Hauard se upalio i pogodio nekoliko vezanih šuteva za tri poena, a pored toga uspeo je i da izvuče dva faula pri šutu i to je bilo dovoljno za prednost Baskonije od sedam poena na kraju treće četvrtine, koju je u poslednjim trenucima trojkom doneo Vanja Marinković

Početkom poslednjeg perioda gosti su imali i maksimalnih +12, ali je povratak Jaga Dos Santosa pokrenuo crveno-bele.

Čuvala je prednost Baskonija, ali je Zvezda preko Jaga, Mitrovića i Gedraitisa prišla na 84:83 na skoro dva minuta pre kraja meča.

Hauard je pogodio na drugoj strani, a potom je još jednom bio precizan za +5.

Jago je potom iskoristio dva penala, a onda je sjajnom odbranom iščačkao loptu Hauardu, i poentirao za vođstvo Baskonije od samo jednog poena razlike.

Kodi Miler-Mekintajer je fauliran na drugoj strani, pogodio je prvo, ali ne i drugo bacanje. Ipak, loptu je uzeo Moneke i dodao do Markinkovića koji je potom bio fauliran. Pogodio je bivši kapiten Partizana oba slobodna bacanja i odveo Baskoniju na 91:87.

Zvezda je imala 11.5 sekundi bez tajm-auta da nešto uradi, ali je Jago bio dosta spor, pa je njegova trojka uz zvuk sirene samo ublažila poraz izabranika Janisa Sferopulosa.

Jago Dos Santos je bio najbolji u Zvezdi sa 26 poena, Rokas Gedraitis dodao je 13, Džavonte Smart 11, a dvocifren je bio i Adam Hanga sa deset poena.

Nezaustaljivi Markus Hauard je utakmicu završio sa 32 poena (7/10 za tri), od čega je 26 postigao u drugom delu igre, pratili su ga u Baskoniji Vanja Marinković sa 18, Čima Moneke sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio i Met Kostelo sa deset poena.

U narednom kolu Zvezda gostuje Albi u Berlinu, dok će Baskonija u španskom derbiju dočekati Valensiju u Vitoriji.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "HAUARD UTIŠAO „ARENU“: Ivanovićeva Baskonija posle drame pobedila Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*