DETONACIJA U PIONIRU: Zvezda posle drame pobedila Fener, slavi i Partizan!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde završili su sezonu u Evroligi pobedom.

Crveno-beli su u okviru 34. kola elitnog takmičenja savladali Fenerbahče posle produžetka rezultatom 91:89.

 


Srpski i regionalni šampion je tako stigao do skora 17-17, dok je Fener na 19-15. Ova pobeda ide na ruku i Partizanu, koji i dalje ima šanse da osvoji peto mesto pred plej-of.

Gosti su na najbolji način iskoristili boljku Zvezde koja se proteže kroz celu sezonu, a to je spor ulazak u utakmicu.

Tri različita igrača su postizala trojke u uvodnim minutima, što je, uz dominantnog Džonatana Motlija ispod obračuna, donelo početnu prednost Feneru i to gotovo dvocifrenu.

Zvezda je uhvatila priključak na tri minuta do kraja posle trojke Luke Vildose, ali je do kraja uvodnih 10 minuta ponovo prepustila inicijativu protivniku koji odlazi na pauzu sa +6.

Sličnu sliku smo videli i u nastavku. Zvezda je stigla do izjednačenja nakon trojki Dobrića i Kampaca (a sve na note Luke Mitrovića), samo da bi potom potpuno stala. Gledali su igrači sa Malog Kalemegdana kako protivnik prolazi pored njih i zakucava, što je dovelo do toga da Duško Ivanović zatraži dva tajm-auta u razmaku od jednog minuta.

Drugi je doneo efekta s obizrom na to da je prekinuta serija protivnika od osam poena, i započeta Zvezdina od 10:0 koja je domaćem timu donela i prvu prednost nakon što je Hasan Martin popravio promašaj saigrača. Da Zvezda ode i na pauzu sa prednošću potrudio se Fakundo Kampaco koji je uz zvuk sirene pogodio trojku i doneo novi preokret kojih je bilo podosta na ovom meču.

Na „krilima“ tog pogotka su crveno-beli krenuli i u nastavku, tačnije posle još jedne trojke Kampaca stižu do +6 što je bila njihova najveća prednost u meču tokom kog niti jedna strana nije imala dvocifrenu.

 


Daleko je bilo manje oscilacija u drugom u odnosu na prvo poluvreme, te smo ubrzo zatekli rovovsku borbu na terenu čuvene dvorane.

Ušlo se u neizvesnu završnicu gde je Zvezda uspela da se trgne i u završnici pametnim faulom pošalje Motlija na liniju za slobodna bacanja, nakon čega je Kampaco pogodio za produžetke.

Imao je Fener šut za pobedu, ali je Marko Gudurić bio neprecizan pa smo tako otišli u dodatnih pet minuta.

I tamo je još jednom „x“ faktor bio omaleni Argentinac koji je sjajnom trojkom preko tragičara Motlija doneo Zvezdi ponovo najveću prednost od šest poena, na minut i po do kraja.

Očekivalo se da će meč ući u laku završnicu, ali to nije moguće kada su Ivanovićevi igrači u pitanju. Dorsi je sa linije za slobodna bacanja doveo svoju ekipu na poen zaostatka, ali ko drugi do Kampaco je na isti način odredio konačan rezultat meča.

Fener je imao napad za pobedu, ali Kalates nije pogodio trojku, pa su crveno-beli odneli pobedu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "DETONACIJA U PIONIRU: Zvezda posle drame pobedila Fener, slavi i Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*