NEIZVESNA ZAVRŠNICA: Partizan poražen posle drame!

Košarkaši Partizana poraženi su od Efesa u polufinalu memorijalnog tunira Pavlos Janakopulos sa 81:79.

 


Ovo je drugi poraz u pripremnim utakmicama crno-belih.

Partizan je prvi put igrao u pripremnom periodu protiv neke ekipe koja će se takmičiti u Evroligi.

I nije loše počelo. Partizan je započeo utakmicu sa vođstvom od 6:2 i tu prednost je uspevao da održi do kraja prvog perioda utakmice, sjajni su bili Naneli i Anđušić, koji su uz Pantera bili udarne igle crno-belih na ovom meču.

Crno-belima je sve funkcionisalo u ovom periodu, i tako su posle deset minuta košarke imali vođstvo od 23:12.

Onda je usledio pad u igri u drugoj četvrtini, Partizan se dosta mučio da dođe do poena, to je iskoristio Efes i konstantno smanjivao prednost crno-belih. Pokušavao je Obradović da tajm-autima prodrma ekipu, Brajat i Klajburn su pogađali i smanjivali prednost crno-belih. Počeo je ovaj period sa dvocifrenom prednošću za Partizan, pred kraj je bilo samo 38:37, da bi na poluvremenu stajalo 40:37 za crno-bele.

U drugom poluvremenu su bile podeljene drugačije uloge, sada je Efes bio u problemu da dođe do poena. Partizan je to uspeo da materijalizuje i dođe do najvećeg vođstva na utakmici od 57:44, brzo je išla lopta u napadu Partizana, pronalazili su otvorene šuteve i iz njih uglavnom dolazili do poena, a oni su bili najčešće iz kornera i to desnog. Partizan je imao i dominaciju ispod koša u tom trenutku, gotovo da su pokupili svaki promašaj gostiju. Uspeli su nekako košarkaši Efesa da se konsoliduju do kraja ovog perioda i smanje prednost crno-belih na 61:54.

Poslednja četvrtina je bila dosta mučna za Partizan, a i dosta neizvesna. Efes je od polovine poslednjeg perioda preuzeo vođstvo, koje je prekinuo Kevin Panter na manje od dva minuta do kraja meča. Partizan je imao problema da dođe do poena, dosta loših rešenja u napadu, dosta izgubljenih lopti, Efes je imao otvorene šuteve koje je pogađao, i to uglavnom Vilis koji je bio iks faktor za Efes na ovom meču.

 


U neizvesnoj završnici košarkaši iz Istanbula su se bolje snašli i na kraju posle promašaja Alena Smailagića u poslednjem napadu stigli do pobede i plasmana u finale.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NEIZVESNA ZAVRŠNICA: Partizan poražen posle drame!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*