PARTIZAN SLOMIO MEGU: Posle drame, slave crno-beli

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

Crno-beli savladali su Megu u Podgorici i plasirali se u polufinale ABA Superkupa.

Morao je Partizan Mozzart Bet da odigra pravu takmičarsku utakmicu protiv Mege na startu ABA Superkupa. Mladi igrači Mege su bili naoštreni da se pokažu protiv aktuelnog šampiona, ali na kraju su crno-beli uspeli da nastave pobednički niz tako što su slomili otpor protivnika u poslednjoj četvrtini za konačni trijumf 89:78.

 


Sve je mirisalo na prvi poraz u pripremnom periodu. Ekipa Željka Obradovića je u nedelju kasnila sa letom, potom su na dan utakmice imali obavezno fotografisanje, pa je bilo vidno na parketu da je ekipa ispod optimalnog nivoa energije, posebno zbog nešto čudnijeg termina. Crno-beli su na parketu bili već nešto posle 14 časova i to sve pred zamenikom generalnog menadžera Boston Seltiksa, Ostinom Ejndžom, koji je bio u svečanoj loži.

Ponovo je najzanimljivije bilo pratiti kako se novajlije snalaze na parketu. Čini se da im je ovo najbolji meč do sada. Frenk Kaminski nije igrao puno, nešto manje od devet minuta, ali za to vreme je pokazao napadački arsenal. Meč je okončao sa 12 poena. Pi Džej Doužer je imao organizatorska zaduženja, čak je u pojedinim momentima previše gledao da doda loptu, ali je i on bio dvocifren sa 11 poena.

Partizan je na ovom meču bio bez Mateuša Ponitke koji će propustiti kompletan Superkup zbog povrede ramena koju je zadobio protiv Fuenlabrade. U timu je Aleksa Avramović, ali on danas nije ulazio u igru.

Posle uvodnih minuta gde su viđene dobre odbrane na obe strane, crno-beli se odvajaju preko Džejmsa Nanelija. Partizanov Amerikanac je izvanredno šutirao, a uz pomoć Koprivice i Ledeja je obezbedio dvocifrenu prednost koja je dugo trajala, ali kako je Obradović kombinovao sa petorkama, što je svakako i cilj u ovom periodu, tako je Mega iskoristila da krajem treće deonice bljesne i u potpunosti stigne crno-bele. Mladi Topić je bio sjajan u prodoru, a u završnih 10 minuta se ušlo nerešenim rezultatom 67:67.

 


Bio je to znak da Kevin Panter preuzme ozbiljniju ulogu na parketu. Tokom svih ovih mečeva, Panter nema veliku minutažu jer svi dobro znaju šta mogu da očekuju od kapitena, međutim sada je Mega ozbiljno pretila pa su bili potrebni njegovi poeni. Ubacio je vrlo bitnu trojku (74:71) kojom je zaustavio nalet mlade Mege. Sledeći napad je pronašao Kaminskog u reketu koji je lako rešio duel za 76:71. Dalo je to daha crno-belima da privedu meč kraju. Tačku je stavio Alen Smailagić žestokim zakucavanjem.

U polufinalu turnira crno-beli igraju protiv Igokee koja je savladala Cedevita Olimpiju.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PARTIZAN SLOMIO MEGU: Posle drame, slave crno-beli"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*