NEMILOSRDNI CRNO-BELI: Partizan PONIZIO Megu!

FOTO: KK Partizan

U prvoj današnjoj utakmici 26. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan je kao gost u Hali sportova “Ranko Žeravica“ savladao domaću Megu sa 97:68 i tako se ekipi Vlade Jovanovića “sa kamatom“ revanširao za poraz iz prvog dela sezone, koji je crno-bele možda i koštao prvog mesta pred plej-of. Bilo je tada 93:90 za Megu, ali od te utakmice odigrane 20. januara Partizan je značajno napredovao.

Ovu utakmicu su odlično započeli Kevin Panter i Zek Ledej, koji su zajdno postigli prvih 16 od 22 Partizanova poena do pred kraj prve četvrtine.

Partizan je tada vodio sa 22:17, Mega je početkom druge deonice pokušavala da održi egal rezultat, ali u tome nije uspela.


U ekipi Partizana se tada razigrao i izraelski plejmejker Jam Madar, velike probleme odbrani Mege pravio je i centar Matijas Lesor, pa je Partizanova prednost rasla iz minuta u minut. Crno-beli su u drugom kvartalu napravili seriju 26:6 i poveli sa 52:30, pa je praktično već tada rešeno pitanje pobednika.

Nije Partizan popuštao ni u trećem kvartalu, serijom 9:0 crno-beli su stigli i do “plus 31“, bilo je 67:36 i do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će Partizan dobiti ovaj meč. Bilo je i žustrik reakcija trenera Partizana Željka Obradovića kada je početkom poslednje deonice Mega smanjila razliku na oko 20 poena, ali je njegov tim do kraja rutinski obavio posao.

Naravno, Obradović je iskoristio priliku da podeli minutažu svim raspoloživim igračima, svi su se razigrali, a najefikasniji su na kraju bili Panter sa 16, Madar sa 15, Mur sa 14, Ledej sa 12 i Lesor sa 10 poena i osam skokova.

U Megi najbolji Simanić sa 17, Jović sa 12 i Kazalon sa 11 poena.


Be the first to comment on "NEMILOSRDNI CRNO-BELI: Partizan PONIZIO Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*