TREĆA ČETVRTINA KOŠTALA CRNO-BELE: Partizan posle drame doživeo prvi poraz!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Andore u utakmici 4. kola A grupe Evrokupa.

Andora je prva ekipa ove sezone koja je uspela da pobedi Partizan i to su uspeli na svom parketu rezultatom 61:60 u 4. kolu Evrokupa.

U napetoj završnici je Avramović šutirao sa pola terena i promašio pa je Partizan zahvaljujući lošoj trećoj četvrtini poražen.


Videli smo tvrd početak utakmice i tek posle dva minuta prve poene nakon polaganja Jama Madara pošto mu je Zek Ledej u kontri lepo asistirao, a onda se tempo malo ubrzao i crno-beli dolaze do vođstva 8:4.

Konsolidovali su se domaći i serijom 5:0 vratili vođstvo na svoju stranu, ušli su u problem kada je Kodi Miler-Mekintajer brzo napravio dva faula, ali su zahvaljujući Jelineku i Arteagi imali 16:12 na kraju prve četvrtine.

U drugom kvartalu je Partizan zaigrao dosta bolje, videli smo odlične minute Alekse Avramovića, pogotovo u odbrani, dok je Zek Ledej iz kornera pogodio dve važne trojke i režirao seriju 13:3 nakon koje crno-beli na poluvremenu imaju lepu prednost 32:24.

Treća četvrtina je bila košmarna za Partizan i u njoj su postigli svega 8 poena, dok su Andori dozvolili čak 24.

Sve je počelo sjajnim zakucavanem Paulija, da bi potom Dianj i Arteaga imali neka atraktivna zakucavanja, dok Partizan na drugoj strani nije birao dobre šuteve i izgledao potpuno anemično.

Andora je zahvaljujući odličnoj igri stigla do 48:38 kada je Miler-Mekintajer zakucao, ali je Avramović u poslednjim momentima treće deonice smanjio na 48:40.

Posle katastrofalne treće četvrtine su izabranici Želimira Obradovića zaigrali dosta bolje, falilo je strpljenja i koncentracije za bolji rezultat. Pokušali su Panter i Ledej nekim bitnim koševima da vrate crno-bele u igru, čak su vodili sa 58:57, ali nisu imali snage da pobede.

Andora je u napetoj završnici bila bolji tim i zasluženo slavila sa 61:60, a meč karijere je odigrao Viktor Arteaga sa 15 poena, 11 je imao bivši plejmejker Partizana Kodi Miler-Mekintajer, a po 10 su postigli Pauli i Jelinek.

U redovima Partizana 13 poena je imao Panter, a 12 Zek Ledej.


Be the first to comment on "TREĆA ČETVRTINA KOŠTALA CRNO-BELE: Partizan posle drame doživeo prvi poraz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*