GROBARI NOSILI CRNO-BELE DO POBEDE: Partizan posle drame srušio Megu i produžio seriju!

Košarkaši Partizana savladali su Megu sa 81:77 u drugom meču polufinalne serije KLS.

Rezultat u seriji sad je 1:1 i odluka o finalisti pašće posle majstorice u kojoj će domaćin biti Mega.

Iako su očajno počeli ovaj duel, crno-beli su uspeli da se „vrate u život“. I ne samo to – da preokrenu, održe prednost u napetoj završnici i, što je za njih bilo najvažnije, pobede.

Već sredinom prve deonice gubili su sa dvocifrenom razliko, (6:17), tek u 12. minutu dali su prvu trojku (iz četvrtog pokušaja), ali su i pored „-13“ sa koliko su ušli u drugu četvrtinu – svojom igrom podigli na noge brojne navijače koji su, i pored pandemijskih mera, ušli u dvoranu „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Megina petorka sa dva bivša Partizanova asa (uz Tepića i Milosavljevića, tu su bili još i Kazalon, Simonović, Petrušev) povela je sa 4:13, a u šestom minutu i došla do pomenutih 11 razlike. Kako crno-beil nisu mogli da odigraju dve dobre akcije u nizu, zaostatak im je rastao sve do maksimalih 12:27 početkom drugog perioda.

No, tada je sve krenulo da se „okreće“. Dangubićeva trojka je pokrenula veliki nalet domaćina, a maestralno zakucavanje Alekse Stepanovića za prilazak na 24:27 dovela je pristune u hali do delirijuma.

Od tog, 16. minuta, vodila se ravnopravna borba, a Partizan je uspeo da izjednači tri minuta pre odlaska na veliki predah (33:33), a zakucavanje Dangubića donelo je domaćinu 35:34.

Poluvreme je rešeno u korist domaćih (40:38), u čijim su se redovima najviše istakli Mika sa 11 i Dangubić sa devet poena, dok je Jaramaz uz šest poena imao i pet asistencija, tri „krađe“ i dva skoka, a kod Mege su bolji od ostalih bil Simonović, Kazalon i Momirov sa po šest poena, a Petrušev je do sedam stigao uz loš šut (2/7), ali i pet skokova i čak sedam prekršaja nad njim a samo dva realizovana od šest izvedenih slobodnih bacanja.

Serija od 10:0 bila je ta koja je vratila Partizan „u život“, a istom takvom je došao i do vođstva od 56:49 u trećoj četvrtini, kada je svoju dobru igru nastavio Erik Mika, a sve „začinio“ dvema trojkama Uroš Trifunović. Ipak, kako su počeli da se „bude“ glavni igrači gostujuće ekipe (Petrušev je ubacio četiri poena, Simonović jedan više), Mega se relativno brzo trgla, a trojkom Dragana Milosavljevića prišla na 58:57 u 27. minutu. Na poslednji obavezni odmor crno-beli su otišli uz +2, jer je posle oba promašena slobodna bacanja Jankovića – Nemanja Dangubić uspeo da za preostalih 0,7 sekundi uhvati loptu i pogodi suparnički koš.

Početkom poslednje četvrtine Boriša Simanić je napravio petu ličnu grešku i otežao posao gostima u borbi pod obručima, a nedugo zatim Novica Veličković trojkom, te Pejdžova asistencija za Miku doneli su crno-belima 72:68 usled serije od 5:0 kojom je odgovoreno na nalet suparnika.

Svoj bivši klub je tada počeo da muči Milosavljević, ali ne i velika uzdanica Mege, Petrušev, koji je posle dosuđenog namernog prekršaja Trifunovića nad njim – promašio oba penala, dovevši tako svoj učinak sa linije slobodnih bacanja na 4/10. Kada je sledeći put bio u posedu, lopta je završila u rukama Novice Veličkovića, pa je na semaforu ostalo 75:73, uz tri i po minuta do kraja.

Nedugo zatim svoju drugu trojku u poslednjoj deonici pogodio je Rade Zagorac, odvevši tako domaćina na 79:73, a rivalu je ostalo dva minuta da proba da pronađe odgovor na vrlo nezgodnu situaciju. A odgovora nije bilo – jer je Milosavljevića okružila odbrana bivšeg kluba i usledila je njegova greška, te je na 100 sekundi do završetka Partizan, uz „dva poseda“ prednosti, opet imao loptu kod sebe. Odlaskom na +7 slobodnim bacanjem Zagorca postalo je jasno kome će pripasti pobeda, ali su onda gosti stigli na 80:77 i to na 12 sekundi do kraja, jer su za samo četiri dali četiri poena.

Ipak, nisu uspeli da dovrše željeni preokret, jer je Filip Petrušev tada napravio drugu nesportsku grešku, ujedno isključujuću, pa je Dangubić sa linije penala stavio tačku na ovu priču, odnosno potvrdio da sledi još jedan, treći a ujedno i odlučujući duel ovih timova u polufinalu prvenstva Srbije.

U Partizanu su najefikasniji bili Erik Mika sa 19 poena (šut 9/11, uz pet skokova i dve asistencije), Nemanja Dangubić sa 14 poena (ali šut 5/12, te takođe pet skokova), dok je Ognjen Jaramaz uz 11 poena (šut 4/10) imao i deset asistencija, tri „krađe“ i, kao pomenuti saigrači, pet skokova. Marko Simonović je bio najbolji igrač Mege (15 poena, šut za dva 6/6, za tri 0/2, uz šest skokova), a Filip Petrušev je postigao 13 poena, ali uz 4/10 iz igre, od čega trojke 3/8, a takođe 4/10 i sa linije penala. Milosavljević je ubacio 12, a Kazalon 11 poena za goste.

Be the first to comment on "GROBARI NOSILI CRNO-BELE DO POBEDE: Partizan posle drame srušio Megu i produžio seriju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*