PALA I KANADA: Četiri meča ih deli od Olimpijskih igara

FOTO: CEV

Odbojkašice Srbije imaju maksimalan učinak na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine nakon što je u noći između ponedeljka i utorka pala i Kanada sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:21).

Treći trijumf na tri meča znači da je Srbija sada još bliža plasmanu na Olimpijske igre, ali izazovi još uvek nisu gotovi. Očekivano je Srbiju predvodila najbolja odbojkašica planete godinama unazad, Tijana Bošković, koja je upisala 25 poena, Jovana Stevanović je brojala do 10, Aleksandra Uzelac do devet, Maja Aleksić do osam, Maja Ognjenović do šest, a Bianka Buša do četiri poena.

Nijedna igračica u Kanadi nije stigla do dvocifrenog učinka, a na devet poena su stale Kira van Rajk, Aleksa Grej i Hilari Hau.

Srbija sledeći susret igra protiv Češke u sredu od 10.00 časova.

 


Odbojkašice su dobro otvorile susret i stigle do prednosti od 4:0, došlo je do kraćeg opuštanja, pa su se Kanađanke približile na 19:17, a onda su usledile dve minijature Stevanović za osvajanje seta.

Drugi set je doneo još veću dominaciju Srbije koja je stigla do 11:4, a onda relativno lako održala prednost.

 


Odlična odbrana Aleksić koja je upisala dva bloka dala je novu dozu energije timu koji je u trećem setu stigao do 7:4. Kanađanke su uspele da preokrenu na 9:7, a to kao da je razljutilo Bošković. Nanizala je asove i dovela selekciju do 18:14.

Posle meča sa Češkom, Srbija igra protiv Dominikanske Republike u petak od 04.00, u subotu protiv Holandije od 10.00, a onda u nedelju protiv Kine od 13.30.

Dve najbolje selekcije iz grupe će obezbediti plasman na Olimpijske igre u Parizu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PALA I KANADA: Četiri meča ih deli od Olimpijskih igara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*