JAČI I OD SUDIJA I OD ŠPANIJE: Vaterpolisti Srbije u FINALU Olimpijskih igara!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Delfini su posle čudesne borbe savladali Španiju sa 10:9, a u borbi za zlato igraće protiv Grčke.

Odlučujući gol postigao je Filip Filipović na oko dvadesetak sekundi do kraja.

Usledio je poslednji napad Španije, međutim, i faul u napadu dosuđen crvenoj furiji, koja nije uspela da slavi šesti uzastopni put u međusobnim duelima.

 


Delovalo je sredinom treće četvrtine da Srbija neće uspeti, imala je -3, ali je u završnici uspela da stigne do velikog preokreta.

U velikom finalu, u nedelju od 09.30, igraće protiv Grčke.

Najefikasniji u našim redovima bio je Dušan Mandić sa tri pogotka, dok su po dva postigli Strahinja Rašović i Filip Filipović.

Kod Španije su po dva gola dali Munaris, Tahulj i Malarak.

Nakon tvrdog početka, Srbija je u finišu prve četvrtine stigla do dva pogotka. Prvo je Filip Filipović postigao gol, a onda i Andrija Prlainović.

Bio je to sjajan, pre svega odbrambeni period za naše, međutim, došlo je do pada.

U tim trenucima Španci su gotovo svaki napad igrali sa najmanje jednim igračem više, čime selektor Dejan Savić nije bio zadovoljan, a zbog prigovora je zaradio i javnu opomenu.

Ubrzo, posle nekoliko minuta, Španija je stigla do preokreta i činilo se da će na pauzu otići sa dva pogotka prednosti.

Ipak, Srbija je preko Jakšića uspela da smanji razliku na minimalan zaostatak, te se u drugi deo igre ušlo sa potpuno otvorenim rezultatom.

Treća četvrtina nam nije donela ništa novo.

Španci su došli do 4:7, ali se Srbija vratila u igru i pokazala da je najjača kad je teško. Nije dao Rašović, rastao je u junaka drugog poluvremena, postigao dva gola za 6:7, pre toga bezbroj stativa i prečki, neverovatno je koliko nismo koristili igrača više. 

I onda najbitniji momenat na meču, Španci su stigli do 8:6 posle „fantomskog“ gola, nakon proveravanja video snimka priznat im je gol koji je u najmanju ruku diskutabilan, ali smo se ponovo vratili u igru golom Mandića na 4 minuta do kraja. 

Srbija je do izjednačenja došla preko Mitrovića, ali je na drugoj strani već u narednom napadu Tahulj na 1:59 do kraja doneo prednost Špancima. Naš spasilac je ponovo bio Mandić koji je briljirao na ovom meču, ali smo u završnici imali čak pet isključenih igrača. 

Čudo se desilo na samom kraju, Španci pogađaju prečku, a Srbija je preko Filipovića na 26 sekundi do kraja vratila prednost prvi put posle druge četvrtine, dovoljno za veliku pobedu i slavlje naših vaterpolista. 


Be the first to comment on "JAČI I OD SUDIJA I OD ŠPANIJE: Vaterpolisti Srbije u FINALU Olimpijskih igara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*