CRNO-BELA TRAGEDIJA U BOLONJI: Partizan zbog AMATERIZMA posle drame izgubio od Virtusa!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u okviru 25. kola Evrolige na gostovanju Virtusu u Bolonji rezultatom 88:84.

Crno-beli su sada na skoru od 12 pobeda i 13 poraza i nalaze se izvan zone plej-ina, dok je Virtus na trećem mestu sa 16 trijumfa i devet neuspeha.

 


Gledali smo žestoku borbu tokom prvog poluvremena. I jedan i drugi tim su igrali jako dobru odbranu, što je bilo nekako i oslikano u broju postignutih poena. Bila je to netipična utakmica za Partizan, koji je ove sezone uglavnom igrao efikasne mečeve u Evroligi.

Terao je Željkov tim Virtus na veliki broj izgubljenih lopti, ali sam nije imao dovoljno dobre procente šuta u nekim važnijim momentima kada je mogao da povede ili da prelomi meč ranije.

Krenuo je ovaj meč sa rezultatskom klackalicom. Dobro je susret za Partizan otvorio Džejlin Smit, a na njega su se nadovezali Panter i Avramović, pa je tim Željka Obradovića čak dobar deo ovog perioda imao blagu prednost koja se kretala između dva i četiri poena. Ipak, pogotkom Lundberga u završnoj deonici, rezultat je poravnat.

Druga deonica pripala je Virtusu, koji je uspeo da uspostavi svoj ritam, ali nije mogao da slomi Partizan ni na koji način. Iako se činilo da bi Italijani mogli da se odlepe, svakog puta bi Partizan uzvratio koševima preko Nanelija ili Pantera, kao i Koprivice.

Da je crno-beli tim bio malo bolje koncentrisan, mogao je i da vodi na odmoru, ali ovako je propustio četiri vezana napada i Heket je košem sa poludistance dao Italijanima +4 pred nastavak.

Ipak, početkom drugog poluvremena se u svakom smislu te reči „povampirio“ Marko Belineli, koji je krenuo da pogađa trojke i iz mogućih i iz nemogućih situacija. Očas posla je razlika narasla na velikih +10, a Italijan je u tom periodu dao tri važna pogotka sa distance. Pokušavao je Željko Obradović da „reanimira“ svoj tim.

I uspeo je! Trojka Kevina Pantera uz prekršaj bila je prelomna da crno-beli dođu do daha, jer su na njenim krilima crno-beli stigli do mini-serije, na koju se nadovezao Avramović, pa je Partizan imao i dalje samo četiri poena minusa pred završni kvartal.

 


Apsolutna drama je vladala tokom poslednje deonice. Partizan je uspeo da izjednači vrlo brzo, a zatim i da povede trojkom Džejmsa Nanelija na oko sedam minuta do kraja. Međutim, uzvratio je istom merom i Ife Lundberg, pa smo gledali žestoku borbu za svaki poen do kraja utakmice.

Na oko pet minuta do kraja je Partizan uspeo da povede i sa +5 posle trojke Nanelija, a onda i njegovog prodora za 2+1. Uspeo je crno-beli tim da se odlepi i na šest razlike, ali je Lundberg sa Kordinijeom vratio Virtus u egal u poslednjem minutu utakmice.

Smailagić je pogodio dva penala i crno-beli su poveli rezultatom 81:79, ali je onda Ife Lundberg pogodio čudesnu trojku preko Smailagića za vođstvo Virtusa 82:81.

Kevin Panter je potom promašio šut za dva poena, a Avudu Abas pogodio dva penala za +3. Usledila je nova greška crno-belih u izvođenju lopte iz auta, peta ili šesta na utakmici, a treća u samoj završnici. Doužer je poklonio loptu Abasu koji je zakucao za +5. Panter je uspeo da pogodi dugu trojku, ali je tačku sa dva penala stavio Belineli.

Lundberg sa 20 poena i pet skokova je predvodio ekipu Virtusa, Belineli je takođe upisao 20, Kordinije 12, a u Partizanu Panter 22, Naneli 18, Avramović 16 poena.

1 Comment on "CRNO-BELA TRAGEDIJA U BOLONJI: Partizan zbog AMATERIZMA posle drame izgubio od Virtusa!"

  1. e moj treneru jbg Smajlija hvataš za bradu a ostalima ne smeš ništa,jedana je Dule.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*