CRNO-BELA TRAGEDIJA U PIREJU: Partizan izgubio dobijen meč, Olimpijakos odneo pobedu posle produžetka!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa u Pireju posle produžetka rezultatom 98:94 u okviru 4. kola Evrolige.

Crno-beli će dugo pamtiti ovaj poraz, pošto je imao pobedu u svojim rukama.

 


Parni valjak sada ima skor 1-3, dok je Olimpijakos na 2-2.

Najefikasniji u timu crno-belih je bio Zek Ledej sa 18 poena, jedan manje je imao Panter, dok je Smailagić ubacio 16 poena.

Partizan sledeći meč igra na svom terenu protiv Crvene zvezde.

Džejms Naneli je u regionalnom delu trojkom uz zvuk sirene obezbedio produžetak, ali u dodatnih pet minuta crveno-beli su ponovo podbacili u samom finišu. Panteru je ispala čista lopta, a Olimpijakos je to znao da kazni i slavi sa 98:94

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu, ali je domaćin vrlo brzo uspostavio inicijativu, a potom stekao i prednost od šest poena. U tim momentima su Beograđane u životu održavali Ledej i Naneli, koji su uspeli da daju trojke, da bi u samom finišu prve deonice Larencakis, Milutinov i Vilijams Gos obezbedili crveno-belima prednost od 28:21.

Ponovo je skok bio najveći problem Partizana, nikako centri nisu uspevali da uspostave kontrolu pod košem, pogotovo kada je reč o defanzivi. I to se odražavalo na rezultat. Najveću prednost Olimpijakos je imao sredinom druge deonice kada je otišao na „plus 12“ zahvaljujući seriji 10:2 i odličnom šutu za tri poena.

Trgli su se Beograđani pred sam odlazak na odmor. Prvo je Kaminski pogodio trojku, potom je i Anđušić pogodio sa distance, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 49:43 za domaći tim. U tim momentima najefikasniji su bili Ledej sa 12 i Kenan sa 11 poena.

Po povratku iz svlačionice slika na parketu se potpuno promenila. Ekipa Željka Obradovića krenula je izuzetno agresivno, a glavni pokretač bio je raspoloženi Alen Smailagić.

 


Prvo je mladi centar pogodio dve trojke zaredom, a potom je bio siguran i u reketu i sa slobodnih bacanja – ukupno 11 poena za tri i po minuta. Uspeli su crno-beli da naprave seriju od 13:0, potpuno su okrenuli situaciju u svoju korist, dok Grci nisu mogli da pogode ništa sa distance.

Otišao je šampion ABA lige na „plus deset“, a utisak je pokvario Kaminski, koji je bez potrebe napravio prvo četvrti faul, a potom zaradio i tehničku grešku, zbog čega je za njega meč već tada bio gotov.

Ipak, na krilima sjajne odbrane i raspoloženog Ledeja uspeo je „parni valjak“ treću četvrtinu da završi sa 69:59. I bilo je jasno da će u poslednjih deset minuta Olimpijakos morati da krene na sve i ništa.

Tako je i bilo. Prvo je velikan iz Pireja napravio seriju 10:2 i smanjio zaostatak, proradio je ponovo šut za tri poena. Igrači Partizana su bez potrebe igrali brzopleto u napadu i poklanjali lopte rivalu, koji je to umeo da kazni i na tri i po minuta pre kraja smanji na samo „minus dva“.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a u tim momentima je kapiten Panter davao „veštačko disanje“ crno-belima i održavao minimalnu prednost.

Na minut 40 sekundi pre kraja Smailagić je dao trojku za 82:79, potom je Doužer bio odličan u odbrani, ali Ledej nije uspeo da pogodi sa distance. Nakon toga je Alen napravio peti faul, što je bio veliki hendikep za goste.

Pri vođstvu 82:81 imali su Beograđani dva napada i oba su završena promašajem Pantera, prvo za tri, a potom i za dva poena. Usledio je prekršaj Doužera, a Larencakis je pogodio četiri penala zaredom i doneo Olimpijakosu prednost od 85:82.

I onda, poslednji napad za infarkt. Ostao je Naneli sam na šutu i pogodio trojku za 85:85 i produžetak u Pireju.

Drama se nastavila i dodatnih pet minuta, igralo se koš za koš, a na kraju je presudio bivši igrač „parnog valjka“ Najdžel Vilijams Gos, koji je kaznio još jednu Panterovu izgubljenu loptu. Ušlo se u penal završnicu, međutim, nisu Beograđani uspeli da preokrenu, pa su sada na skoru 1:3, dok crveno-beli imaju 2-2.

Najefikasniji pojedinci u hali „Mira i prijateljstva“ bili su Larencakis sa 19, Ledej je dao 18, a Panter 17 poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*