CRNO-BELI OSTALI BEZ SNAGE: Partizan se raspao u četvrtoj deonici, Panatinaikos odneo važnu pobedu!

Pi Dzej Douzer Kendrik Nan Panatinaikos Partizan Evroliga
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Panatinaikosa rezultatom 84:71 u okviru 22. kola Evrolige na gostovanju u Atini.

Crno-beli su u OAKA areni tek povremeno imali nalete dobre igre i odbrane, a Pi Džej Doužer je delovao pomalo izopšteno od ostatka ekipe jer je jedini konstantno vukao svoj tim.

 


Panatinaikos je maksimalno iskoristio greške i izgubljene lopte Pratizana, koje su ekipi Željka Obradovića na kraju i došle glave i koštale su ga pobede.

Da je tim iz Humske uspeo da i u četvrtoj četvrtini izgubi samo jednu loptu, kao u trećem periodu, ishod bi verovatno bio drugačiji. Opet, da je na parketu bilo Kevina Pantera, pitanje je koliko bi i Panatinaikos mogao da ga čuva, kao što odbrana Partizana uglavnom nije mogla da sačuva Kendrika Nana.

Jednu od poslednjih šansi za Partizan propustio je upravo Doužer koji je na 77:68 za Grke posle ukradene lopte promašio otvoren šut s za tri poena. Prethodno su pogađali Dinos Mitoglu i Matijas Lesor, a do kraja su ostala tri i po minuta.

Nije se Partizan predavao ni nakon toga, probao je da stegne odbranu i Kaboklo je sa linije bacanja smanjio minus, Marijus Grigonis je izgubio loptu, ali su onda Kaboklo i Naneli promašivali trojke i kad je Džerijan Grent pogodio uz faul na manje od minuta pre kraja, „zeleni“ su otišli na 82:71, a pobednik je bio poznat.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nan koji je imao 21 poen, Dinos Mitoglu je ubacio 16, a Lesor 14, dok su Kostas Slukas i Marijus Grigonis imali po deset. U Partizanu je Doužer imao 16 poena, osam asistencija, sedam skokova i šest ukradenih lopti. Džejms Naneli je ubacio 13 poena, Alen Smailagić 11, a ostali su imali manje od deset. Možda više od ostalih podbacio je Ledej koji je meč završio sa samo četiri poena.

Prvo poluvreme proteklo je u promeljivim naletima šuta i serijama grešaka jednih i drugih. Uvertira za meč bile su ovacije za Željka Obradovića i minut ćutanja u čast Dejana Milojevića, pa se pomešanih emocija ušlo na parket.

Te emocije nisu baš bile od starta dobre u timu Partizana, u kom je Bruno Kaboklo počeo od starta da poentira.

Bio je u tim prvim minutima jedna od svetlih tačaka svog tima, dok nije počeo sam sebi da „puca u nogu“ pravljenjem naivnih faulova.

Već do kraja prve četvrtine imao je dva, pa je Pi Džej Doužer morao da ga odmeni i praktično jedini je to i radio tokom prve četvrtine.

Posle trojke Dinosa Mitoglua, upravo je Doužer vezao dve trojke, pa iz prodora pokazao u kakvoj je formi, a Partizan je otišao na 12:7. I tada je stao. Panatinaikos je ušao u prvu od dve serije u prvom poluvremenu i posle trojke Nana vodio je 15:12.

Kaboklo i Smailagić su još jedanput preokrenuli, Huančo Ernangomez je trojkom vratio plus domaćinu, pa je prva četvrtina završena sa 18:16 za Panatinaikos.

Evidentno je već tada bilo da će Kaboklo morati da se prištedi, da će Džejms Naneli i Zek Ledej morati da pruže neki svoj doprinos i da će Partizan morati da uspori sa gubljenjem lopti.

Nije to uradio tim crno-belih u drugoj deonici. Ređale su se tada greške kao na traci. Četvrtinu je dobro otvorio Džejlin Smit, nekolicinom vezanih poena, ali se onda utopio u organizaciono sivilo u napadu.

 


U tom sivilu je Ognjen Jaramaz promašivao trojke, Anđušić, Smit je Frenk Kaminski su naivno gubili lopte, a Panatinaikos se koševima Marijusa Grigonisa odlepio na 40:31.

Od tog trenutka, dva minuta pre kraja poluvremena, Partizan je iskoristio i kaznio nekoliko grešaka rivala da bi i sam ušao u seriju poena, pa su Ledej, Doužer, Naneli i Trifunović svojim potezima vratili crno-bele u igru jer se na pauzu otišlo sa 42:40 u korist Atinjana.

Naneli je drugo poluvreme otvorio svojom serijom od pet poena, ali je to ispratio sa dve greške, dok je Doužer zalepio jednu strašnu rampu dok je Partizan vodio sa 45:44.

I u narednim minutima se nastavila klackalica uz sporadične greške na obe strane. Doužer je trojkom posle nekoliko akcija antikošarke ubacio trojku, pa je zatim napravio faul na Grentu i na dva minuta pre kraja treće četvrtine je sve bilo „na nuli“ – 54:54.

Nerešeno je bilo i posle 30 minuta igre, pošto je Lesor u poslednjem napadu svog tima zakucao preko dvojice igrača Partizana.

Loše po goste je bilo to što je kucanje Lesora bilo samo početak serije koja se protegla i na prve minute poslednje deonice. U njoj je Smit izgubio loptu, Smailagić je napravio faul, a Smit i Nan su vezali još četiri poena sa penala, dok je Matijas opet zakucao za 64:58.

Obradović je ekspresno vratio Doužera u igru u tim trenucima, vratio se i Naneli umesto Ponitke, dok se tražilo ko može da povuče ručnu kočnicu.

Činilo se da će to uraditi Naneli koji je poentirao u kontri za -4 i prekinuo je seriju Grka, a onda je pozitivan nagoveštaj bila i četvrta lična Lesora i nesportska za PAO.

Partizan to nije iskoristio koliko je mogao, pa je Slukas trojkom, prvom u drugom poluvremenu, odveo svoj tim na 69:62.

Slukas je i posle toga oprobao „praćku“ još jedanput i promašio je, Kaboklo je izgubio dve lopte, a Naneli je jednu ukrao i ubacio flouter.

Mitoglu je, međutim, baš kao i Lesor ubacivao šuteve za dva, Panatinaikos je koristio i slobodna bacanja, dok je poslednjih nekoliko minuta proteklo u prekidima i čelendžima trenera.

Uz to su domaći igrači imali i više koncentracije, koja je nestala sa dva promašaja Kabokla i Nanelija za tri poena kada je mogao da se hvata poslednji voz i meč je završen na kraju ubedljivije nego što je to igra pokazivala tokom većeg dela susreta.

Partizan je na kraju ostao bez svoje 12. pobede u Evroligi zbog toga što je izgubio 17 lopti, od čega su neke ključne bile u poslednjoj četvrtini, ali i to što su crno-beli šutirali trojke samo 4/18.

Tim Ergina Atamana sada ima 14 pobeda i osam poraza, dok je Partizan na po 11 trijumfa i izgubljenih mečeva.

Kendrik Nan je predvodio Panatinaikos sa 21 poenom, Kostas Mitoglu je dodao 17, Matijas Lesor ih je imao 14 uz osam skokova, a dvocifreni su sa po deset poena bili Marius Grigonis i Kostas Slukas.

U Partizanu daleko najbolji je bio Pi Džej Doužer sa 16 poena, sedam skokova, osam asistencija i pet ukradenih lopti, Džejms Naneli dodao je 13 koševa, a dvocifren je bio i Alen Smailagić sa 11.

U narednom kolu Partizan dočekuje Žalgiris u „Štark areni“, dok će Panatinaikos, takođe, igrati u Beogradu, ali protiv Makabija.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "CRNO-BELI OSTALI BEZ SNAGE: Partizan se raspao u četvrtoj deonici, Panatinaikos odneo važnu pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*