OGLASILI SE CRNO-BELI: Partizan ima važnu poruku za navijače!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

KK Partizan izdao je saopštenje u kom su citirani predsednik kluba Ostoja Mijailović, trener Željko Obradović i igrač Aleksa Avramović, a odnosi se na apel navijačima pred velike utakmice koje klub očekuju.

„KK Partizan u susret prvim velikim utakmicama na domaćem i na gostujućim terenima upućuje novi apel navijačima da svu svoju energiju usmere na ljubav prema crno-belima i da vređanje bilo koga ostave po strani. Već krajem meseca, očekuju nas dva derbija protiv gradskog rivala, a pre toga veliki mečevi protiv Barselone i klasik regiona protiv Cibone“, navodi se u saopštenju i dodaje:

 


„Sva ta vređanja su zaista mučna. Ružno je samo ih i slušati, a kamoli osećati nelagodu jer one konkretno dolaze od navijača koji nama pružaju podršku. Partizan je nebrojeno puta apelovao i to čini ponovo, da se niko ne vređa. Protivnici, funkcioneri, državni zvaničnici, sudije… To nije huk koji želimo u našoj dvorani ili sa tribine na kojoj se nalaze naši navijači. Želimo da osetimo samo ono što se većim delom vremena i emituje sa tribina – ljubav prema Partizanu“, poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Na ovu temu nedavno je govorio i trener crno-belih, Željko Obradović:

„Da vam odmah kažem – ja sam čovek koji ne podnosi vređanje bilo koga. Dakle, ja od prvog dana govorim da sam protiv toga da se vređa bilo koji pojedinac na svetu. Nebitno ko je u pitanju – protivnik, neprijatelj, predsednik, sasvim je svejedno. Ja sam imao potrebu pre svega iskreno da kažem navijačima Partizana šta se događalo i u slučajevima Mirotića i Madara. Ali imam još veću potrebu da navijačima uputim molbu i molim vas da to istaknete – sve spomenute igrače, i Lesora i Papapetrua i Madara i Mirotića dočekajte aplauzom, pokažite im da ih poštujete i dokažite svoju veličinu. To je moja iskrena molba“, istakao je Obradović za „Nedeljnik“.

U saopštenju je citiran i košarkaš crno-belih i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović .

„Naravno da vređanje bilo koga ne razumem, ne prihvatam i nikada neću prihvatati. Iskreno verujem u ljudsku dobrotu i pozivam sve da tu dobrotu koju nose u sebi čuvaju. Uskoro ćemo igrati protiv brojnih srpskih reprezentativaca, Kalinića, Davidovca, Dobrića, Gudurića, Jovića… Pokažimo im poštovanje i ljubav jer oni su predstavnici Srbije čak i kada igraju za druge klubove. Takođe molim sve navijače da ne vređaju ni druge ljude, druge igrače, trenere, funkcionere, predsednike… bilo koga. Takvo ponašanje nam kao ljudima ne priliči. Živimo u teškim vremenima i voleo bih da budemo svetao primer, a ne neko o kome će se pričati po lošem“, naglasio je Avramović.

 


Partizan prvu utakmicu kod kuće u Evroligi igra sa Barselonom, 17. oktobra, prethodno će u AdmiralBet ABA ligi igrati protiv Cibone, a evropski derbi je 26. oktobra, dok je u regionalnom takmičenju planiran dva dana kasnije, na oba je domaćin Partizan.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

<

Be the first to comment on "OGLASILI SE CRNO-BELI: Partizan ima važnu poruku za navijače!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*