CRVENO-BELA TRAGEDIJA: Zvezda ISPUSTILA pobedu u Kaunasu!

EPA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 71:66 u meču 20. kola Evrolige.

To je novi neuspeh Zvezde na gostovanjima litvanskoj ekipi, koja je od poraza protiv crveno-belih u Beogradu u sjajnoj formi.

I pre podbacivanja lopte bilo je jasno kakva atmosfera i samim tim meč nas očekuje. Publika u „Žalgirio areni“ imala je šta da dobaci igračima i navijačima Zvezde u neprijateljskoj atmosferi.

 


Sigurno da je to uticalo na košarkaše srpskog kluba, koji su pomalo sluđeno ušli u meč. Brzo je domaćin stigao do prednosti.

Šmits je sve pogađao, a Bentil je izgledao nesnađeno. Bezidejno je izgledala Zvezda u napadu, Nedović je forsirao i zabijao se nepotrebno što nikako nije moglo da donese rezultat.

Na sve to, bilo je i nekih spornih odluka sudijskog trija, pre svega slobodna bacanja koja su dodeljivana Butkevičijusu nakon faulova koji uopšte nisu bili napravljeni na šutu.

Možda bi Zvezda nešto i napravila u drugoj deonici, ali se pojavio Akile Polonara. Nesuđeno pojačanje na Malom Kalemegdanu je odigrao neke od najboljih minuta na debiju kod kuće za Žalgiris. Trojke, blokade, ukradene lopte, sve je Italijanu išlo od ruke. Kao da je imao motiv više da pokaže drugoj strani kakvog su igrača izgubili.

Zvezda je donekle imala odgovor, Vildosa se razigrao, imao neke ukradene lopte i pogođene šuteve. Pogađali su za tri Bentil i Holand i tako je Zvezda uspela da priđe na posed-dva razlike. Ipak, usledilo je još jedno „pomračenje“ nakon kog je Zvezda mogla da bude sasvim „zadovoljna“ sa zaostatkom od osam poena pred pauzu.

Na sve se to zaboravilo po početku drugog poluvremena. Na teren u Kaunasu je izašla neka druga Zvezda i specijalista za treće četvrtine Filip Petrušev.

Bentil, Vildosa, pa Nedović, svi su pogađali trojke u prvoj polovini deonice čime je Zvezda uhvatila priključak sa protivnikom. Vratio se Nikola Ivanović po prvi put na teren posle preloma rebara, a sa njim je došlo i do prve prednosti crveno-belih na ovom meču posle poena Petruševa.

Zvezda je nastavila da gradi na tome i sa trojkom Ognjena Dobrića uz zvuk sirene za +6 činilo se da je sve na strani srpskog kluba.

I bilo je tako tokom prve polovine četvrtog dela igre. Održavali su prednost i stigli do najveće od sedam poena, ali kada ne postignete poen u poslednjih četiri i po minuta meča – poraz je neminovan.

Nije bilo još jednom rešenja u napadu. Veliki broj isforsiranih šuteva, uvaljivanja „vrućih krompira“, a na drugoj strani su ostavljani otvoreni šutevi Ulanovasu i Dimši koje su ovi koristili.

Na kraju, Žalgiris je stigao do ubedljivije pobede od one Zvezde u prvom međusobnom duelu u Beogradu (77:73) i tako stekao prednost i na tom frontu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Filip Petrušev sa 16 poena i tri skoka, dok je Nemanja Nedović bio jedini još dvocifren sa 11 poena i po dva skoka i asistencije. Međutim, Vildosa i on su zajedno trojke šutirali 2/12.

Kod Žalgirisa je najbolji bio heroj iz završnice i kapiten Edgaras Ulanovas sa 13 poena, pet skokova i šest asistencija. Dvocifren je bio i Šmits sa 10, iako je već u prvoj deonici imao osam poena.

Žalgirisu je ovo četvrta pobeda u nizu, odnosno 12 ukupno u Evroligi. Pored toga imaju osam poraza i nalaze se na petom mestu pred meč sa Panatinaikosom.

Zvezda je na polovičnom učinku i 10. mestu pre nego što za sedam dana ugosti Partizan u drugom „večitom“ derbiju u istoriji Evrolige.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELA TRAGEDIJA: Zvezda ISPUSTILA pobedu u Kaunasu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*