ZVEZDA OPET PALA: Posle povratka, izgubila sa pola koša

Posle Makabija i Žalgiris nadigrao crveno-bele, Lekavičijus prelomio – 85:84.

Napadačka potentnost nije upitna, i te kako će biti utakmica na kojima će Crvena zvezda biti u stanju da teškom artiljerijom ubije u pojam protivnika. Ali, u odbrani škripi. Bilo je problema protiv Makabija, nastavili su se i protiv Žalgirisa. Iskoristio je litvanski klub pukotine, provlačio se Lukas Lekavičijus i u završnici za infarkt doneo pobedu timu iz Kaunasa – 85:84.

 


Duško Ivanović na ovom susretu nije računao na Miloša Teodosića, Nemanju Bjelicu, Dejana Davidovca, Šabaza Nejpira, Branka Lazića, te Stefana Lazarevića.

 


Crveno-beli su u prvom poluvremenu imali +11, u drugom bili u zaostatku -15, da bi posle drame litvanski šampion zahvaljujući poenima Lukasa Lekavičijusa uz faul stigao do pobede.

Zvezda je imala napad za trijumf, ali je Jago Dos Santos uz zvuk sirene promašio šut za tri poena.

Ivanovićevi izabranici su sasvim dobro otvorili utakmicu i serijom poena Tobija i Gedraitisa stekli prvu, ranu dvocifrenu prednost.

Litvanski tim se uključio u utakmicu krajem prve četvrtine, međutim, Zvezda je na startu drugog kvartala imala najveće vođstvo, +11.

Žalgiris je od tog trenutka povećao procente šuta, naročito za tri poena i polako je krenuo da hvata priključak.

Pred veliku pauzu Žalgiris je stigao i do preokreta – serije poena donele su im vođstvo na poluvremenu od 41:37.

Tamo gde su stali u prvom, košarkaši „zelenih“ su nastavili i u drugom poluvremenu, tako da je i vođstvo raslo.

Za Zvezdu su u tim momentima pogađali Nedović i Mitrović, flouterima, ali sredinom trećeg kvartala Žalgiris je stigao do prve dvocifrene prednosti.

Ubrzo je ona iznosila i +15, najveće do tog trenutka, ali su crveno-beli serijom od 8:0 smanjili zaostatak pred završnih 10 minuta.

Crveno-beli su nastavili i na startu poslednjeg kvartala da prete Žalgirisu, koji je na trenutak odbio nalet. Ne zadugo, pošto je Tobi sredinom četvrtine pogodio za preokret.

Imala je Zvezda i +4 u završnici, delovalo je da je bliža trijumfu, koji na 24 sekunde pre kraja nije potvrdio Gedraitis. Kazna je stigla u narednom napadu, kada je Lekavičijus pogodio uz faul i doneo pobedu „zelenima“.

Zvezda se u nedelju vraća u Beograd, a naredne subote startuje ABA ligu, gostovanjem Igokei od 20.00 časova.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "ZVEZDA OPET PALA: Posle povratka, izgubila sa pola koša"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*