CRVENO-BELIMA IZMAKLO ČUDO: Hrabra Zvezda posle velike borbe izgubila od CSKA!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su drugi poraz u novoj sezoni Evrolige.

Crveno-beli su pružili sjajnu partiju, ali je CSKA u Moskvi na kraju slavio sa 78:76.

Moskovljani posle četiri kola imaju skor od tri pobede i jednog poraza, dok su izabranici Dejana Radonjića sada na koti od dva trijumfa i dva poraza.


Zvezda je dobila prvu četvrtinu, vodila tokom čitave druge i čitave treće četvrtine, ali je pala u poslednjoj deonici.

Krenulo je tvrdo u Moskvi, kao i po običaju na svim utakmicama Crvene zvezde do sada ove sezone, ali su se obe ekipe posle pet minuta košarke oslobodile i gledali smo odličnu košarku.

Sve do same završnice prve četvrtine gledali smo pravu rezultatsku klackalicu, a onda je na scenu stupio Ognjen Dobrić, koji je za dva poena šutirao 3/3.

Doneo je prvu prednost Zvezdi na meču, a posle njegovog polaganja i dvojke iz skraćenog kornera, stiže i trojka Ivanovića za +4.

Posle prve četvrtine je Zvezda imala četiri poena prednosti (21:17), ali se za minut i po CSKA vratio i izjednačio, pa je Radonjić morao da traži tajm-aut.

Nakon jednominutnog odmora, Holins pogađa trojku posle serije driblinga i Kuzmić pogađa iz okreta za +5. Kuzmić je igrao odlično, pošto je pogađao sve, a posle ofanzivnog skoka je imao jednu sjajnu asistenciju za Dobrića i Zvezda je imala +6.

Fojtman i Klajburn vratili su CSKA u igru i ne samo da su izjednačili, već su u poslednjem minutu preokrenuli i imali su tri poena prednosti.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena, Volters uz zvuk sirene pogađa trojku i na odmor se otišlo sa rezultatom 42:42.

Kuzmić nastavlja u istom ritmu i u drugom poluvremenu, pošto vezuje šest poena i donosi Zvezdi najvećih +7, uz pomoć Nejta Voltersa.

Razigrao se i Bolomboj i sa šest vezanih poena vratio CSKA na samo poen zaostatka. Nakon toga, Ivanović trojkom donosi Zvezdi ponovo +4 na tri minuta do kraja treće četvrtine.

Naredna dva minuta nismo videli nijedan poen, pa Klajburn pogađa novu trojku i ponovo je CSKA stigao na poen zaostatka.

Kao što je Volters na -3 pogodio trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, tako je i Šved na +3 za Zvezdu pogodio trojku za izjednačenje, pa se u 4/4 ušlo sa rezultatom 57:57.

Na startu 4/4, CSKA serijom 8:2 dolazi do +6, zahvaljujući trojkama Klajburna i Fojtmana i polaganjem Šveda.

CSKA je održavao prednost, a Zvezda je pokušala da se vrati trojkama i Kalinić je na pet minuta do kraja vratio crveno-bele na četiri poena zaostatka.

Serija se nastavila i na tri i po minuta do kraja je Zvezda preokrenula serijom 9:0.

Ipak, CSKA pravi seriju 7:0 i dolazi do +5 na dva minuta do kraja.

Zvezda nije uspevala da postigne koš, CSKA je održao veliku prednost u završnici i srušio crveno-bele u jednoj veoma zanimljivoj utakmici. Kalinić je u poslednjim desetinkama trojkom samo uspeo da ublaži poraz svog tima.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Volters sa 16 poena, Kuzmić je dodao 14, Kalinić 11, a Holins i Ivanović su imali po 10.

U pobedničkom taboru istakao se Klajburn sa 18, Šved je postigao 16, Fojtman 12, a Bolomboj 11 poena.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELIMA IZMAKLO ČUDO: Hrabra Zvezda posle velike borbe izgubila od CSKA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*