I OPET: Srbija ponovo izgubila od Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije na drugom meču Akropolis kupa sa 89:88.

Najbolji pojedinci u redovima „orlova“ bili su Nikola Jović sa 18 i Bogdan Bogdanović sa 14 poena, dok je kapiten promašio šut za pobedu na ovom meču.

 


Kao i protiv Grčke, od samog starta je Nikola Jović pokazao da će biti veoma bitan faktor za selekciju Srbije.

Prvo je Bogdan Bogdanović pogodio polaganje, da bi Jović uz faul obezbedio početnu prednost „orlovima“. Italija se upisala preko Stefana Tonuta, nakon čega je Aleksa Avramović pogodio prvu trojku na meču.

 


Avramović je ponovo bio precizan van linije 6,75, a to je uradio i Jović. Mladi as Srbije je nastavio da igra sjajno i upisao je blokadu, koju je trojkom nagradio Ognjen Dobrić.

Italija je posle tajm-auta postigla poene, ali je to bilo sve u tom periodu od izabranika Đanmarka Poceka. Milutinov je zakucavanjem oduševio sve, a usledila je nova trojka Dobrića.

Stigli su „orlovi“ do tada maksimalnih +17 (28:11), ali su promene napravile mali problem u napadu i to su iskoristili Italijani, te su uspeli da smanje rezultat.

Poenima Luke Severinija i Matea Spanjola „azuri“ su došli na -11, a do kraja četvrtine Vanja Marinković je uz zvuk sirene potvrdio odličnu igru „orlova“.

Sporo su naši momci krenuli i u drugom periodu i Italijani su sa pet vezanih poena stigli do jednocifrenog zaostatka. Ipak, poenima Gudurića i Dušana Ristića ekipa Svetislava Pešića se vraća na +12.

Kao i prošle godine na Evrobasketu, Srbija je stekla veliko vođstvo, ali je Italija trojkama uspela da se vrati. To se desilo i sada, pošto je Spanjolo stigao do 10. poena i vratio Italiju na -3.

Skok Nikole Milutinova je bio veoma važan faktor za Srbiju u tim trenucima, pošto je šut stao.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Prišli su „azuri“ na -1, imali poslednji napad u četvrtini, za vođstvo, ali je Avramović ukrao loptu i tako sprečio da protivnik povede.


Uskoro opširnije…

Be the first to comment on "I OPET: Srbija ponovo izgubila od Italije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*