KRAH DELFINA NA SP: Srbija izgubila od Hrvatske, ponovo ostajemo bez medalje!

Marcel Ter Bals / MTB- Photo

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Dohi.

Naša selekcija je u vaterpolo „klasiku“ poražena od Hrvatske rezultatom 13:15 i tako se oprostila od mogućnosti da se domogne pobedničkog postolja.

 


Srbiju su trijumfa koštala dva promašena peterca u poslednjoj četvrtini, šuteve Dušana Mandića i Strahinje Rašovića odbranio je hrvatski čuvar mreže Marko Bijač, te će Hrvatska u borbi za finale igrati protiv boljeg iz meča Mađarska – Francuska.

Najbolji u selekciji Srbije sa tri pogotoka bio je Strahinja Rašović, dok su po dva postigli Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Nemanja Vico.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je hrvatski „bombarder“ Loren Fatović strelac četiri pogotka, po tri su postigli Marko Žuvela i Rino Burić.

Bolje su Hrvati započeli veliki derbi u četvrtfinalu. Naši igrači bili su pod malim grčem na startu, a rival poveo sa 3:1 golom naturalizovanog Rusa Konstantina Harkova.

Usledio je odgovor „delfina“ koji su vezali dva gola za izjednačenje preko Nemanje Vica i Save Ranđelovića.

Do kraja prvog dela obe selekcije postigle su još po jedan gol, da bi Srbija prvi put povela na početku druge deonice pogotkom Đorđa Vučinića, da bi Hrvati odmah uzvratili i izjednačili.

Uspela je ekipa Uroša Stevanovića da se odbrani u narednim minutima, a to se odmah reflektovalo na semafor, jer je igra u napadu ostala na visokom nivou. Srbija je konstantno dolazila do igrača više, a kapiten Nikola Jakšić postigao dva gola za prednost naše selekcije od 7:5.

Nažalost, uzvratio je rival istom merom i izjednačio golovima Lorena Fatovića i Rina Burića. Ostalo je nerešeno do kraja prvog dela (9:9), pa je sve izvesnije bilo da nas očekuje prava drama do samog kraja.

Za razliku od prvog poluvremena, na startu drugog odbrane i golmani bili su bolji. Nije bilo realizacije u prvih četiri minuta. Tada su Hrvati izborili novog igrača više, a njihov selektor Ivica Tucak zatražio tajm-aut kako bi osmislio akciju koja bi njegov tim vratila u vođstvo. Ispoštovali su Hrvati dogovor sa minuta odmora i vratili prednost pogotkom Marka Žuvele.

Ogromnu priliku da stigne do izjednačenja Srbija je imala na nešto više od dva i po minuta pre kraja treće četvrtine, ali je peterac Mandiću odbranio Bijač i sačuvao prednost protivniku. NastavilI su „delfini“ da igraju odlično u odbrani i dolaze do igrača više u napadu. Konačno smo osmislili i realizovali sjajnu akciju i izjednačimo golom Vica, ali je odgovorio Fatović i vratio nas u rezultatski zaostatak.

Ostala je Srbija na samo jednom postignutom golu u trećoj četvrtini nakon što je Bijač zaustavio udarac Vučinića u novom napadu sa igračem više, pa su Hrvati u poslednji kvartal otišli sa prednošću u 10:11.

Odigrala je naša selekcija sjajnu akciju u atipčnoj igri pet na četiri i ponovo izjednačila golom Strahinje Rašovića na startu četvrte deonice. Međutim, Žuvela je nastavio da „buši“ Filipovića, a Hrvatska ponovo povela.

U ovim trenucima Strahinja Rašović je bio prva napadačka opcija za „delfine“ i ponovo poslao loptu iza Bijača za novo izjednačenje na četiri i po minuta pre kraja utakmice.

 


Sve što smo dobro radili u napadu, nismo u odbrani. Nije defanziva naše selekcija pratila izdanje u ofanzivi, pa su Hrvati odmah vratili vođstvo pogotkom Fatovića, ali je naš tim izborio peterac koji nažalost u gol nije pretvorio Strahinja Rašović. Posle neiskorišćene najstrože kazne imali smo novi napad i to sa igračem više, ali je gol ponovo izostao.

Kazna je usledila već u narednom napadu, Burić je pogodio za prednost Hrvatske od 12:14 na manje od dva minuta pre kraja i tako trasirao put svojoj selekciji ka polufinalu.

„Pala je roletna“ Dušanu Mandiću u samom finišu koji je napravio, po proceni sudija, „brutalan“ start za crveni karton, a Hrvatska imala peterac koji je u gol za konačno slavlje pretvorio Loren Fatović.

Be the first to comment on "KRAH DELFINA NA SP: Srbija izgubila od Hrvatske, ponovo ostajemo bez medalje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*