UBEDLJIV PORAZ DELFINA: Srbija razočarala, Grčka je u finalu SP!

EPA

Vaterpolisti Srbije neće igrati u finalu Svetskog prvenstva u Fukuoki.

Delfini su u polufinalu doživeli debakl od Grčke rezultatom 13:7.

 


Srbija je tako ostala bez plasmana u finale, ali i bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Uroša Stevanovića bili su u igri samo tokom prve četvrtine koju su izgubili rezultatom 3:2. Sve kasnije išlo je na vodenicu Grka, koji su odigrali maestralan susret i plasirali se sasvim zasluženo u veliko finale.

Srbija je povela golom kapitena Nikole Jakšića sa 1:0, ali su Grci ekspresno preokrenuli, pa su posle prvog perioda vodili sa 3:2.

Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je naša reprezentacija bila katastrofalna i u napadu i u odbrani, što su rivali iskoristili da postignu tri gola za osam minuta igre i pobegnu na velikih 6:2.

Konsolidovao se Stevanovićev tim u trećoj četvrtini, uspela je Srbija konačno da postigne i gol sa igračem više. Ipak, kada god bismo dali gol, Grci bi imali ekspresan odgovor.

Posle tri perioda vodila je Grčka rezultatom 9:5. Očekivalo se da Srbija pokuša da učini meč interesantnijim, ali dogodilo se potpuno suprotno.

Poveo je naš rival u jednom trenutku i sa maksimalnih sedam golova razlike, a na kraju je konačan rezultat glasio 13:7.

 


Grčka će u finalu igrati sa boljim iz duela između Mađarske i Španije, dok će Srbija poraženom na megdan u borbi za bronzano odličje u Fukuoki.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "UBEDLJIV PORAZ DELFINA: Srbija razočarala, Grčka je u finalu SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*