VELIKA POBEDA DELFINA: Srbija srušila Ameriku i otišla u Pariz!

FOTO: VSS/S. Sandić

Vaterpolisti Srbije pobedili su Sjedinjene Američke Države sa 14:12 i obezbedili su prvo mesto u grupi C, ali što je još važnije, obezbedili su vizu za Olimpijske igre!

Delfini su upisali sve tri pobede u grupi i odmaraće tokom osmine finala i mogu mirno da čekaju protivnika u četvrtfinalu, a rival će biti Hrvatska i pobednik meča Brazil – Kina za treće mesto u grupi B.

Nije dobro počelo, jer su Amerikanci već od prve četvrtine poveli i bolje otvorili meč.

 


Srbija je povela golom Đorđa Vučinića, ali su Ameri brzo izjednačili. Ponovo je Srbija povela nakon gola Vica, ali je onda Amerika postigla dva gola i povela sa 3:2, nakon čega su i sačuvali vođstvo do kraja četvrtine.

Usledila je druga deonica, gde je Dušan Mandić poravnao rezultat na 3:3, a onda su Ameri vezali tri gola. Naš tim se vratio preko Jakšića i Ubovića i smanjila zaostatak na gol razlike, ali su Ameri do kraja poluvremena ponovo imali +2.

Bolje su izabranici Dejana Udovičića počeli i treću deonicu i poveli su sa 8:5. Naš tim je potom smanjio razliku ponovo sa dva vezana gola, a onda je viđena istorijska situacija za vaterpolo sport.

Ben Halok je zbog udaranja Nikole Jakšića bez lopte dobio isključenje zbog brutaliti starta, pa je Srbija imala četiri minuta igrača više, a taj poklon nisu propustili naši vaterpolisti.

Vezali su još četiri gola i treću deonicu su dobili sa 6:1 ukupno.

 


Tokom četvrte deonice je naš tim rutinski čuvao prednost, u jednom momentu je imao i četiri gola razlike, pa je samo bilo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen.

Be the first to comment on "VELIKA POBEDA DELFINA: Srbija srušila Ameriku i otišla u Pariz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*